May 11, 2021

DS TECHEETAH – o echipă imbatabilă în Monaco

DS TECHEETAH – o echipă imbatabilă în Monaco

A doua victorie a sezonului pentru DS TECHEETAH. António Félix da Costa câștigă la Monaco la volanul noului DS E-TENSE FE21.

Pe renumitele străzi ale Principatului, ce compun celebrul circuit modificat doar într-un singur viraj, campionul în exercițiu António Félix da Costa a obținut primul său succes din sezon, permițând echipei DS TECHEETAH să câștige pentru a doua oară consecutiv la Monaco. Autorul celui mai rapid tur din cursă la volanul monopostului DS E-TENSE FE21, Jean-Éric Vergne a ocupat la final locul al patrulea.

CIRCUIT DE MONACO, MONACO - MAY 08: Antonio Felix da Costa (PRT), DS Techeetah, DS E-Tense FE21, celebrates on the podium with a Portuguese flag during the Monaco E-Prix at Circuit de Monaco on Saturday May 08, 2021 in Monte Carlo, Monaco. (Photo by Simon Galloway / LAT Images)

Învingător sâmbătă la Monaco pentru prima dată în acest an, António Félix da Costa a oferit al doilea succes al sezonului pentru echipa DS TECHEETAH. Pe parcursul cursei, Da Costa a schimbat de mai multe ori primul loc cu Frijns și Evans, iar în ultimul tur pilotul portughez a obținut victoria cu o mișcare uluitoare în Nouvelle Chicane. O performanță aclamată de Thomas Chevaucher, Director DS Performance: “A concura la Monaco este întotdeauna ceva special, dar a câștiga pornind din pole position este cea mai bună dovadă posibilă a nivelului de performanță al unei mașini, al unui pilot și al unei echipe.”

CIRCUIT DE MONACO, MONACO - MAY 08: Antonio Felix da Costa (PRT), DS Techeetah, DS E-Tense FE21 during the Monaco E-Prix at Circuit de Monaco on Saturday May 08, 2021 in Monte Carlo, Monaco. (Photo by Simon Galloway / LAT Images)

Calificat în poziția a 4-a, Jean-Éric Vergne a încheiat o zi excelentă pentru echipa ocupând la final locul 4 și obținând puncte importante. DS TECHEETAH a urcat înapoi pe locul 3 în clasamentul echipelor din Campionatul Mondial de Formula E ABB FIA, la doar 7 puncte de lider. Da Costa și Vergne sunt pe locul 4 și respectiv pe locul 7 în clasamentul Pilotilor după un Monaco E-Prix de succes marcat de o a doua victorie consecutivă pe pista monegască, după victoria din 2019.

După această prestigioasă și foarte reușită rundă de la Monaco, Campionatul Mondial de Formula E ABB FIA se va opri pentru prima dată în istoria sa pe Autodromo Miguel E. Abed din Puebla, Mexic. Pe agenda dedicată weekendului 19 & 20 iunie: un dublu spectacol în care piloții DS TECHEETAH intenționează să strălucească din nou.