MERGI LA CONȚINUT

Plăcuțe și discuri de frână 

SISTEM DE FRÂNARE

Sistemul de frânare trebuie să răspundă instantaneu și precis comenzilor tale. O verificare regulată îți va garanta siguranța!

 

Alege un Reparator autorizat pentru întreținerea sistemului de frânare al DS-ului tău!

ÎNTREȚINEREA SISTEMULUI DE FRÂNARE

PLĂCUȚE DE FRÂNĂ

 • Frecarea cauzată de frânare duce la generarea de căldură extremă.
 • Materialul plăcuțelOR de frână este mai moale decât cel utilizat pentru discuri și de aceea se va uza mai repede.

 

Plăcuțele uzate pot deteriora discul de frână.

DISCURI DE FRÂNĂ

La frânare, discurile de frână sunt solicitate intensiv. Orice uzură poate cauza vibrații. Eficiența optimă a frânării depinde de starea  acestora.

TAMBURI DE FRÂNĂ

Deși sunt utilizați mai puțin decât plăcuțele, sunt totuși supuși acelorași forțe.

LICHID DE FRÂNĂ

 • Nu numai că lichidul vechi poate duce la pierderea performanței de frânare, dar o scurgere în sistemul hidraulic poate duce la deteriorarea frânelor. Un mator din panoul de bord îți poate arăta că s-a atins nivelul de avertizare.
 • În cazul unei scăderi anormal de mari a lichidului de frână, cere cât mai repede sfatul specialistului DS.

CARE SUNT SEMNELE DE UZURĂ ALE SISTEMULUI DE FRÂNARE?

PEDALĂ DE FRÂNĂ

 • PEDALA DE FRÂNĂ ESTE DURĂ: Acest lucru poate fi cauzat de o defecțiune la sistemul de asistare la frânare, la furtunurile sau la instalația electrică a sistemului hidraulic, la cilindrii de frână sau la etrierii de frână.
 • PEDALA DE FRÂNĂ ESTE MOALE: Pedala cade în spațiul pentru picioare și trebuie să o pompezi pentru a putea frâna. Te rugăm să ai în vedere că acesta este un semn al unei probleme grave la sistemul hidraulic.

 

VEHICULUL TĂU ÎN TIMPUL FRÂNĂRII

 • VEHICUL NU FRÂNEAZĂ: Un cilindru de roată sau un etrier de frână ar putea fi blocat sau, pur și simplu, anvelopa poate să nu fie suficient de umflată. Amortizoarele uzate pot provoca, de asemenea, același comportament.
 • VIBRAȚIE LA FRÂNARE: Acest lucru are probabil legătură cu discurile de frână defecte, cu o piesă care s-a desprins sau cu un joc excesiv în suspensia față sau spate.
 • VEHICULUL SE TREPIDEAZĂ LA FRÂNARE: Dacă frânele se blochează la cea mai mică presiune, poate fi un semn al unei probleme la discurile, tamburii sau saboții de frână.

FIABILITATEA ȘI SIGURANȚA DISCURILOR FRÂNĂ DS

Piesele originale DS oferă o calitate remarcabilă și sunt conforme cu specificațiile tehnice riguroase.
Când vine vorba de siguranță, DS Automobiles garantează standarde optime de calitate în ceea ce privește materialele, rezistența la uzură și eficiența frânării.

SFATURILE NOASTRE PRIVIND FRÂNELE

Eficiența sistemului de frânare depinde de starea acestuia și se bazează pe diverse componente: plăcuțe de frână, discuri și tamburi de frână. Pentru o funcționare corectă, este imperios necesar:
 • Să verifici starea plăcuțelor de frână (aproximativ la fiecare 10.000 km). Să le înlocuiești atunci când grosimea ajunge la 2 mm.
 • Să  examinezi discurile  la fiecare înlocuire a plăcuțelor de frână pentru a verifica dacă grosimea lor este în conformitate cu indicațiile producătorului.
 • Solicită verificarea periodică a tamburilor de frână (aproximativ la fiecare 20.000 km). Piesele trebuie înlocuite când grosimea saboților de frână este mai mică de 1,5 mm.
 • Solicită înlocuirea lichidului de frână cel puțin o dată la doi ani sau la fiecare 40.000 sau 60.000 km, în funcție de data de recomadările producătorului. 
DS AUTOMOBILES ȘI MEDIUL
În calitate de producător responsabil, DS Automobiles se implică activ în eliminarea substanțelor nocive(i) Pentru mai multe informații, vizitează www.stellantis.com  
De la proiectarea mașinilor noastre până la reciclarea pieselor uzate, DS Automobiles și rețeaua sa se angajează să fie responsabili față de mediu în fiecare etapă a ciclului de viață al vehiculului(i) Pentru mai multe informații, vizitează www.stellantis.com  

SERVICII PERSONALIZATE