TOATE ÎNTREBĂRILE TALE DESPRE VEHICULELE ELECTRICE ŞI HYBRID

Ce este un vehicul electric?
Un vehicul electric este un vehicul al cărui motor funcționează cu ajutorul unei baterii alimentate cu energie electrică. Doreşti să alegi un vehicul electric? Descoperă acum gama de vehicule electrice DS.
Cum funcţionează o maşină electrică?
Motorul unui vehicul electric este alimentat de energia stocată în baterie, pe care o transformă apoi în energie mecanică pentru a permite vehiculului să se deplaseze. Ca să afli mai multe despre vehiculele noastre 100% electrice, vezi modelul SUV DS 3 E-TENSE şi N°8 SUV coupé.
Ce este un vehicul plug-in hybrid?
Un vehicul electric plug-in hybrid (PHEV) este un vehicul cu motor cu combustie (benzină sau diesel) și un motor electric alimentat de o baterie reîncărcabilă. Vrei să treci la un plug-in hybrid? Descoperă acum gama DS de modele plug-in hybrid.
Cum funcţionează o maşină plug-in hybrid?

Mașina plug-in hybrid utilizează motorul electric la pornire și poate rula 100% electric până la viteza de 135 km/h. În timpul fazelor de accelerare puternică, cele două motoare (cu ardere internă și electric) funcționează împreună pentru a atinge viteza dorită.

Pentru a afla mai multe despre modelele noastre plug-in hybrid, vezi DS 4 şi DS 7.

Cum funcţionează o maşină hybrid?

Vehiculul hibrid se încarcă în mod inteligent pe măsură ce conduci, încetinești și frânezi. În timpul fazei de frânare, energia cinetică eliberată de frânare este stocată pentru reîncărcarea bateriei. Motorul electric este utilizat pentru pornire și pentru viteze mici (sub 30 km/h); pentru accelerații rapide, motorul termic este utilizat pentru a atinge viteza dorită.

Pentru a afla mai multe despre modelele noastre hibrid, vezi DS 3 HYBRID și DS 4 HYBRID.

Ce este o mașină hibrid care nu se reîncarcă?
Un hibrid care nu se poate reîncărca este un autovehicul care combină un motor electric și un motor termic, dar care nu poate fi reîncărcat prin conectarea la o stație de încărcare. Vrei să știi mai multe despre încărcarea vehiculelor hibrid? Află toate informațiile de care ai nevoie pentru încărcarea autovehiculului tău DS.
Care este diferenţa dintre un autovehicul hybrid şi unul plug-in hybrid?
Un plug-in hybrid este o mașină care poate fi reîncărcată prin conectarea la o priză domestică sau la un punct de încărcare public, în timp ce un hibrid non-plug-in se reîncarcă doar în timpul frânării regenerative.
Care este diferenţa dintre un autovehicul electric şi unul plug-in hybrid?
O mașină electrică dispune numai de un motor alimentat cu energie electrică, în timp ce un vehicul plug-in hybrid combină atât un motor electric, cât și un motor termic. Nu ești sigur dacă să optezi pentru un plug-in hybrid sau pentru o mașină electrică? Compară acum avantajele vehiculelor plug-in hybrid și ale vehiculelor 100% electrice!
Ce înseamnă PHEV?
PHEV înseamnă „Plug-in Hybrid Electric Vehicle“ și este acronimul utilizat pentru a desemna toate vehiculele hibrid cu încărcare la priză. Treci la plug-in hybrid cu gama DS de automobile hibrid.
Cât timp durează o baterie?

Bateriile litiu-ion utilizate în automobilele electrice sunt capabile să suporte o putere mare de încărcare. Acestea au performanțe bune și se reîncarcă rapid. În timp ce bateria unui motor termic se uzează odată cu numărul de kilometri parcurși, bateria unei mașini electrice se deteriorează odată cu numărul de cicluri de încărcare și descărcare, cu puterea utilizată pentru reîncărcare și cu variațiile de temperatură. În timp ce durata de viață a bateriei unui motor termic este de 4-5 ani, durata medie de viață a bateriei unei mașini electrice poate ajunge până la 15 ani.

În caz de defecțiune, producătorul efectuează un proces de recondiționare a bateriei în garanție pentru a asigura o durată de viață maximă. Află mai multe despre reciclarea bateriilor și garanția pentru vehiculele DS.

Care sunt diferitele opțiuni pentru încărcare?
Poți să încarci vehiculul electric sau mașina hibrid la un punct de încărcare public sau la un punct de încărcare privat, cunoscut și sub numele de punct de încărcare la domiciliu. Descoperă acum toate opțiunile de încărcare pentru DS-ul tău!
Ce este bonusul ecologic?

Acesta este un ajutor financiar acordat de stat pentru achiziționarea unui vehicul care îndeplinește anumite criterii ecologice. Scopul programului este de a facilita accesul la vehicule cu motorizare ecologică (care nu emit CO2 în timpul rulării).

Află toate informațiile vizitează acest site pentru estimarea valorii ecobonus-ului tău.

Cum să beneficiezi de ecobonusul 2025?
Ecobonusul poate fi dedus direct din prețul de achiziție al vehiculului. În acest caz, dealerul avansează suma în cauză (cunoscută sub denumirea de „bonus anticipat”). Deoarece dealerul nu este obligat din punct de vedere legal să facă acest lucru, o altă opțiune este de a solicita ASP (Agence de Service et de Paiement) plata după achiziționarea vehiculului.
Comment bénéficier de la prime à la conversion en 2022 ?
Pour bénéficier de la prime à la conversion il faut que le véhicule mis au rebut soit un véhicule essence immatriculé avant 2006 ou un véhicule diesel immatriculé avant 2011. La prime est cumulable avec le bonus écologique et peut être accordée pour la transformation d'un moteur thermique en moteur électrique ou "rétrofit électrique".
Cum sunt reciclate bateriile pentru vehiculele electrice și plug-in hybrid?
Mai mult de 70% din bateriile Li-Ion ale vehiculelor DS Automobiles sunt reciclate (rata de reciclare este mai mare decât cea reglementată de 50%), iar o altă parte a acestor baterii sunt reutilizate în sisteme staționare de stocare a energiei pentru case individuale, clădiri colective și rețele electrice. Mai multe informații despre reciclarea bateriilor vehiculelor electrice DS poți obține în link-ul următor.
Care sunt beneficiile fiscale pentru mașinile hibrid sau vehiculele electrice pentru activități profesionale?
Profesioniștii beneficiază de o scutire de taxa pe emisiile de CO2 (ex TVS)(i) ADAPTARE LA NIVEL LOCAL   , de malus ecologic și de malus de greutate(i) ADAPTARE LA NIVEL LOCAL   , de o amortizare suplimentară de până la 60% din prețul de achiziție pentru un vehicul comercial electric(i) ADAPTARE LA NIVEL LOCAL   , de nicio recuperare de impozit(i) ADAPTARE LA NIVEL LOCAL    și de taxe de înmatriculare reduse(i) ADAPTARE LA NIVEL LOCAL   , de o deducere de 70% pentru beneficiile în natură(i) ADAPTARE LA NIVEL LOCAL    și de un TVA recuperabil 100% pe consumul de energie electrică(i) ADAPTARE LA NIVEL LOCAL   .Află mai multe despre avantajele vehiculelor electrice pentru companii.
Care sunt garanțiile contractuale pentru un vehicul electric DS?
Vehiculele electrice DS beneficiază de o garanție de 8 ani sau 160.000 km pentru bateria de tracțiune. Află mai multe despre angajamentele noastre privind garanția pentru autovehiculele electrice DS.
Când ar trebui să îți reîncarci mașina electrică?
Este recomandabil să reîncarci autovehiculul electric în afara orelor de vârf, dacă ai un punct de încărcare la domiciliu, pentru a beneficia de tarife mai mici la electricitate. În general, și în funcție de utilizarea vehiculului, îți recomandăm să reîncarci bateria mașinii tale electrice când nivelul bateriei se apropie de 20% pentru a păstra performanța pe termen lung.
Care sunt diferitele cabluri de încărcare?

Există 4 tipuri de cabluri pentru încărcarea mașinii electrice sau a celei plug-in hybrid

 

  • Cablurile trifazate Mode 3 și monofazate Mode 3 îți permit să încarci autovehiculul prin intermediul unui DS Wall Box sau al unei stații de încărcare publice.
  • Cablul Mode 2 îți permite să încarci mașina prin intermediul unei prize domestice.
  • Cablul Mode 2 armat îți permite să te conectezi la o priză domestică ranforsată.
Cât durează încărcarea unei mașini electrice DS?

Sunt necesare 28 de minute de reîncărcare pentru a ajunge de la o autonomie de 20% la 80% pe modelul N°8 folosind o stație de reîncărcare de 175 KW.

 

Timpul de reîncărcare al vehiculului tău electric depinde de mai mulți factori: 

  • Capacitatea bateriei: bateriile cu o capacitate mare de kWh necesită un timp lung de încărcare
  • Stația de încărcare: cu cât este mai mare puterea stației, cu atât timpul de încărcare este mai scurt
  • Cablul de încărcare: capacitatea în kWh a cablului utilizat trebuie să fie similară cu cea a stației de încărcare.
Care este autonomia unei mașini electrice DS?
Mașinile electrice oferă o autonomie de până la 750 km (ciclu combinat WLTP) pentru modelul N°8 și 404 km (ciclu WLTP) pentru DS 3 E-TENSE. Pentru a profita la maximum de rularea 100% electrică, află care sunt factorii responsabili pentru autonomie și sfaturile noastre cu privire la optimizarea autonomiei autovehiculului tău.
 Cum să optimizezi autonomia vehiculului tău DS?

Autonomia vehiculului tău electric poate fi afectată de viteză, de stilul de condus și de condițiile meteo. Iată sfaturile noastre pentru optimizarea autonomiei

 

  • Adoptă un stil de condus lin și fluid
  • Utilizează modul Eco și frânarea regenerativă
  • Preîncălzește sau precondiționează vehiculul pe vreme rece sau caldă.
Care sunt diferențele dintre un Wallbox DS și o priză domestică ranforsată?
Principala diferență dintre un Wallbox sau o stație de încărcare de perete și o priză domestică ranforsată este puterea furnizată. Într-adevăr, o priză domestică ranforsată poate suporta o putere de 3,2 kW (cablu armat Mode 2), în timp ce o DS Wallbox poate suporta o putere de 22 kW, ceea ce face ca timpul de reîncărcare al vehiculului electric să fie mai scurt.
Care sunt cele mai bune practici pentru prelungirea duratei de viață a unei baterii electrice?
Dacă nu folosești autovehiculul electric o anumită perioadă de timp, îți recomandăm totuși să încarci bateria o dată pe lună pentru a-i păstra performanța. În condiții normale, bateria litiu-ion a autovehiculului tău electric DS poate fi reîncărcată în fiecare zi, chiar dacă nu este complet descărcată, fără riscul de a-i deteriora performanțele.
Mențiuni legale: autonomia și consumul de energie electrică sunt conforme cu procedura de testare WLTP pe baza căreia au fost omologate vehiculele noi începând cu 1 septembrie 2018. Acestea pot varia în funcție de condițiile reale de funcționare, utilizare și de diverși factori, cum ar fi: viteza, confortul termic la bordul vehiculului, stilul de condus și temperatura exterioară. Timpul de încărcare depinde în special de puterea încărcătorului de la bordul vehiculului, de cablul de încărcare, precum și de tipul și puterea stației de încărcare utilizate. Nu ezita să contactezi dealerul tău pentru mai multe informații. Mai multe informații aici. Hibrid: consumul de combustibil, emisiile de CO₂ și valorile de autonomie indicate sunt conforme cu procedura de testare WLTP pe baza căreia vehiculele noi au fost omologate începând cu 1 septembrie 2018. Această procedură WLTP înlocuiește NEDC (Cycle European Driving School), care a fost procedura de testare utilizată anterior. Deoarece condițiile de testare sunt mai realiste, consumul de combustibil și emisiile de CO₂ măsurate conform procedurii WLTP sunt, în multe cazuri, mai mari decât cele măsurate conform procedurii NEDC. Valorile consumului de combustibil, ale emisiilor de CO₂ și ale autonomiei pot varia în funcție de condițiile reale de utilizare și de diverși factori, cum ar fi: frecvența de reîncărcare, stilul de condus, viteza, echipamentele specifice, opțiunile, tipurile de anvelope, temperatura exterioară și confortul termic la bordul vehiculului. Nu ezita să contactezi dealerul tău pentru mai multe informații. Mai multe informații aici.