Metropolis

Metropolis

DESIGN

Forme senzuale si linii puternice

metropolis_concept-car

Metropolis este un vehicul cu o statura impozanta si liniile unui sedan, ceea ce este esential in China. Este o viziune care reflecta un lux creativ si sofisticat cu un profil impozant si spectaculos. Caroseria este caracterizata de linii fluide, subtile, ale caror intensitate se schimba in functie de lumina, care scot in evidenta formele senzuale ale masinii. Atentia pentru detalii este desavarsita.

Metropolis este un amestec de suprafete netede, linii puternice, forme senzuale si elemente impozante precum partea frontala a masinii care da un aer de putere tot restului caroseriei.

Partea din fata exprima o putere latenta prin grija fata de detalii cu care au fost concepute grila radiatorului si farurile. Partea din spate exprima stabilitate datorita latimii sale si a liniilor compacte. Stopurile in forma de bumerang adauga inca o nota originala liniei de design a conceptului Metropolis.

INTERIOR

Lux creativ si bogatie in exprimare

metropolis_concept-car-frontInteriorul conceptului Metropolis este inspirat de designul instrumentelor traditionale cu coarde din China, aceste instrumente fiind un semn al culturii in China. Designul si materialele de calitate te introduc intr-o atmosfera luxoasa in care accentul a fost pus pe expresia creativa.

 

TEHNOLOGII

Tehnologii de ultima ora

metropolis_concept-car-rear

Metropolis dispune de un tren de rulare care isi schimba modul de operare in functie de situatie. Modul complet electric se activeaza la pornire, in oras, la viteze mici si in timpul decelerarii. Acest mod functioneaza cu ajutorul unui motor electric care dezvolta intre 55 CP (40 kW) si 95 CP (70 kW), in functie de modul de operare.

Motorul V6 2.0l (272 CP) intra in functiune la viteza de croaziera si opereaza cu maximum de eficienta pe orice tip de drumuri.

Cele doua motoare pot fi folosite si simultan pentru un plus de putere in timpul accelerari (functia Overboost function), oferind pana la 460 CP in modul de tractiune integrala cand e nevoie de aderenta maxima.

Pentru a profita la maximum de capacitatile sale dinamice, Metropolis este dotata cu suspensia Hydractive ceea ce ofera pasagerilor un confort excelent si in acelasi timp pastreaza vehiculul la o inaltime constanta pentru o aerodinamica mai eficienta ceea ce contribuie de asemenea la un nivel scazut de emisii de CO2.

 

MEDIU INCONJURATOR

Responsabilitate si placere la condus

metropolis_concept-car-savoir-faire

Metropolis combina placerea de a conduce cu respectul pentru mediul inconjurator. Emisiile de CO2 sunt de doar 70g/km (la un consum de combustibil de 2,6l/100 km), de cinci ori mai mici comparativ cu un sistem conventional similar (motor V6 cu o capacitate de 4,0l).

Aceste performante remarcabile in ceea ce priveste protectia mediului inconjurator sunt generate de urmatoarele elemente:
– un motor pe benzina optimizat,
– o cutie de viteze electronica cu dublu ambreiaj cu 7 trepte
– un tren de rulare hibrid
– suspensia Hydractive care contribuie eficient la imbunatatirea aerodinamicii.