High Rider

High Rider

Design

Dinamic, compact și exclusivist

Concept-Car_High-Rider-fron-viewConceptul DS High Rider, care a fost prezentat la Salonul Auto de la Geneva în martie 2010 a anunțat viitorul DS 4 prevăzut pentru Salonul Auto de la Paris din octombrie, același an. Spre deosebire de alte coupe-uri cu 4 locuri lungi și joase, vitalitatea modelului DS High Rider emană din profilul său compact și robust. Silueta și înălțimea conceptului DS High Rider subliniază dimensiunile sale compacte, amplificând în același timp percepția dinamismului. O mașină frumoasă și un coupe atractiv,  DS High Rider este exclusivist și elegant, subliniind frumusețea formelor sale prin notele de lux modern. În acord perfect cu senzuala nuanță Golden Gloss, care a fost aleasă pentru prima apariție a modelului DS High Rider, cromul fumuriu care înconjoară oglinzile laterale accentuează forma lor originală și le pune în lumină; lumină care face parte din ornamentele barelor față și spate, grație contururilor ce delimitează farurile și luminile de poziție.

Interior

Un interior pe măsură

Concept-Car_High-Rider-Interieur

La fel ca exteriorul, cockpit-ul modelului DS High Rider degajă forță, dinamism și rafinament. Ergonomia comenzilor, calitatea cusăturilor și materialelor și ambianța generală emană un aer prestigios și un nivel ridicat de calitate care amplifică bunăstarea tuturor ocupanților.

Planșa de bord, scaunele și panourile portierelor sunt toate îmbrăcate în piele naturală de tip anilină și evocă codul marochinăriei de lux și al automobilismului sportiv. Este vorba despre un concept cu totul nou. Când conducătorul auto se află la volanul unui model de prestigiu, în care totul a fost conceput pentru a oferi plăcere, este ca și cum ar îmbrăca un costum croit pe măsură.

 

Tehnologie

Full Hybrid: Plăcerea unei performanțe dinamice

Concept-Car_High-Rider

Agilitatea și capacitatea conceptului DS High Rider de a depăși orice obstacol, care sunt clar vizibile, se reflectă, de asemenea, în alegerea motorizării, un sistem de propulsie „full hybrid” diesel care combină:
· un motor diesel HDi cu combustie internă cu DPF
· un motor electric instalat pe axul din spate

Mai mult, această performanță dinamică protejează și mediul. Tehnologia full hybrid combină eficiența consumului de combustibil al unui motor diesel de ultimă generație cu un modul electric ZEV (Zero Emission Vehicle), optimizând în permanență utilizarea alternativă sau combinată a celor două motorizări. În principiu, motorul electric, de îndată ce conducătorul trebuie să accelereze, contribuie instantaneu cu cuplul său care suplimentează cuplul motorului diesel HDi. În plus, acest cuplu este transmis roților din spate. În aceste condiții, motricitatea este integrală, conducătorul deține controlul absolut, iar calitățile dinamice ale modelului DS High Rider ating noi înălțimi.