Q&A

TOATE ÎNTREBĂRILE TALE DESPRE VEHICULELE ELECTRICE ȘI HYBRIDE

Ce este o mașină electrică?

O mașină electrică este un vehicul al cărui motor funcționează cu o baterie alimentată cu electricitate. Vrei să mergi electric? Descoperă acum gama de vehicule electrice DS

Cum funcționează o mașină electrică? ?

Motorul unui vehicul electric este alimentat de energia stocată în baterie, pe care apoi o transformă în energie mecanică pentru a permite vehiculului să se miște. Pentru a afla mai multe despre vehiculele noastre 100% electrice, descoperă noul SUV DS 3 E-TENSE.

Ce este o mașină Plug-in Hybrid?

Un vehicul electric Plug-in Hybrid (PHEV) este un vehicul cu motor cu ardere (benzină) și un motor electric alimentat de o baterie reîncărcabilă. Dorești să treci la un Plug-in Hybrid? Descoperiți acum gama de vehicule DS Plug-in Hybrid.

Cum funcționează o mașină Plug-in Hybrid?

Un vehicul Plug-in Hybrid folosește motorul electric pentru pornire și pentru viteze mici (sub 50 km/h); la accelerare, motorul cu ardere intră în joc pentru a atinge viteza dorită. Pentru a afla mai multe despre vehiculele noastre Plug-in Hybrid, descoperă DS 4 E-TENSE, noul DS 7 și DS 9 E-TENSE.

Mașină electrică sau Plug-in Hybrid?

O mașină electrică are doar un motor alimentat cu energie electrică, în timp ce un vehicul Plug-in Hybrid combină atât un motor electric, cât și un motor cu ardere. Nu ești sigur dacă să alegi un Plug-in Hybrid sau o mașină electrică? Compară acum avantajele Plug-in Hybrid și ale vehiculelor 100% electrice!

Ce înseamnă PHEV?

PHEV înseamnă “Plug-in Hybrid Electric Vehicle” și este acronimul folosit pentru a desemna toate vehiculele Plug-in Hybride. Treci la Plug-in Hybrid cu gama DS de mașini hybride.

Cât durează o baterie?

Durata medie de viață a bateriei unui vehicul electric sau Plug-in Hybrid este de 8 ani, sau aproximativ 160.000 km. În caz de defecțiune, producătorul efectuează un proces de renovare a bateriei în garanție pentru a asigura o durată de viață maximă. Află mai multe despre reciclarea bateriilor și garanția pentru vehiculele DS.

Care sunt diferitele opțiuni de încărcare?

Îți poți încărca vehiculul electric sau mașina hybridă la un punct de încărcare public sau la un punct de încărcare privat, cunoscut și sub numele de punct de încărcare la domiciliu. Descoperă acum toate opțiunile de încărcare pentru DS!

Care sunt diferitele opțiuni de încărcare?

Îți poți încărca vehiculul electric sau mașina hybridă la un punct de încărcare public sau la un punct de încărcare privat, cunoscut și sub numele de punct de încărcare la domiciliu. Descoperă acum toate opțiunile de încărcare pentru DS!

Garanții contractuale pentru un vehicul DS electric.

Vehiculele DS electric beneficiază de o garanție de 8 ani sau 160.000 km pentru bateria de tracțiune. Află mai multe despre angajamentele noastre privind garanția pentru mașina electrică DS.

Când ar trebui să-ți reîncarci mașina electrică?

Este recomandabil să-ți reîncarci vehiculul electric în afara orelor de vârf dacă ai un punct de încărcare la domiciliu pentru a beneficia de tarife mai mici la energie electrică. În general, și în funcție de utilizarea vehiculului, îți recomandăm să reîncarci bateria mașinii electrice atunci când nivelul bateriei se apropie de 20% pentru a-i păstra performanța pe termen lung.

Care sunt diferitele cabluri de încărcare?

Există 4 tipuri de cabluri pentru încărcarea mașinii electrice sau a vehiculului Plug-in Hybrid:

-Cablurile trifazice Mode 3 și monofazice Mode 3 îți permit să-ți încarci vehiculul printr-un Wall Box DS sau la stație publică de încărcare

– Cablul Mode 2 îți permite să-ți încarci mașina printr-o priză de uz domestic

– Cablul ranforsat Mode 2 îți permite să îl conectezi la o priză ranforsată de uz domestic.

Timpul de încărcarea a unei mașini DS electrice

Sunt necesare 30 de minute din timpul de reîncărcare pentru a recupera 80% din autonomia noului DS 3 E-TENSE printr-o stație de reîncărcare de 100 KW.

Timpul de încărcare al vehiculului tău electric depinde de diverși factori:

– Capacitatea bateriei: bateriile cu o capacitate mare de kWh necesită un timp de încărcare lung

– Stația de încărcare: cu cât puterea stației este mai mare, cu atât timpul de încărcare este mai rapid

– Cablul de încărcare: capacitatea kWh a cablului utilizat trebuie să fie similară cu cea a punctului de încărcare.

Cum să optimizez autonomia vehiculului meu electric DS?

Autonomia vehiculului tău electric poate fi afectată de viteză, stil de condus și condiții meteorologice. Iată sfaturile noastre pentru optimizarea autonomiei:

– Adoptă un stil de condus constant

– Utilizează modul Eco și frânarea regenerativă

– Preîncălzește sau pre-răcește vehiculul pe vreme caldă sau rece.

Păstrează durata de viață a bateriei mașinii electrice

Dacă nu utilizezi vehiculul electric pentru o anumită perioadă de timp, îți recomandăm totuși să încarci bateria o dată pe lună pentru a-i păstra performanța. În condiții normale, bateria litiu-ion a vehiculului tău electric DS poate fi reîncărcată în fiecare zi, chiar dacă nu este complet descărcată, fără niciun risc de deteriorare a performanței sale.

Valorile consumului de combustibil și emisiile de CO2 sunt informative, ele respectand omologarea WLTP (Regulamentul UE 2017/948). Începând cu data de 1 septembrie 2018, pentru autovehiculele noi omologarea de tip se acordă conform Procedurii de testare a autovehiculelor ușoare armonizată la nivel mondial (World Harmonised Light Vehicle Test Procedure, WLTP), o procedură de testare nouă și mai realistă pentru măsurarea consumului de combustibil și a emisiilor de CO2. WLTP înlocuiește Noul Ciclu de Conducere European (NEDC), procedura de testare utilizată anterior. Datorită condițiilor de testare mai realiste, valorile consumului de combustibil și ale emisiilor de CO2 măsurate conform WLTP sunt în multe cazuri mai mari decât cele măsurate prin NEDC. Pentru reducerea poluării vă solicităm să conduceți preventiv urmând specificațiile din manualul de utilizare a automobilului. Consumul de carburant și emisiile CO2 ale unui autoturism depind nu doar de randamentul energetic, ci și de comportamentul la volan și de alți factori care nu țin de tehnică. Dioxidul de carbon este principalul gaz cu efect de seră responsabil pentru încălzirea planetei. O conduită adecvată la volan poate reduce consistent poluarea. Ghidul privind consumul de carburant și emisiile de CO2 pentru toate modelele de autoturisme poate fi obținut gratuit în toate punctele de vânzare din rețeaua DS Automobile. Consumul de combustibil real variază în funcție de mai mulți factori, precum: echipamentele specifice/dotări opționale, tipul anvelopelor, viteza de deplasare, utilizarea climatizarii, conditiile meteo, topografia, stilul de șofat, presiunea anvelopelor, greutatea transportata, etc. Pentru vehiculele cu motor electric si PHEV timpul de încărcare depinde de puterea încărcătorului de la bordul vehiculului, a cablului de încărcare, de tipul și de puterea stației de încărcare utilizate, precum si de temperatura exterioară a punctului de încărcare și de temperatura bateriei. Pentru informații suplimentare, vă rugăm să vă adresați concesionarilor DS Automobile autorizați.