MERGI LA CONȚINUT
DS AUTOMOBILES SĂRBĂTOREȘTE AL DOILEA SĂU DUBLU TITLU ISTORIC ÎN FORMULA E
DS AUTOMOBILES SĂRBĂTOREȘTE AL DOILEA SĂU DUBLU TITLU ISTORIC ÎN FORMULA E
August 13, 2020
BERLIN, 13 AUGUST 2020
Etapa finală a sezonului șase din Campionatul ABB FIA Formula E 2019/2020 a avut loc astăzi pe aeroportul Tempelhof din Berlin, iar DS Automobiles intră în istoria motorsportului cu un nou dublu titlu.

Deja câștigător al titlurilor supreme anul trecut (piloți și echipe), brandul își consolidează dominația asupra celorlalți opt producători implicați în competiția auto 100% electrică și demonstrează din nou că stăpânește în totalitate această tehnologie. După titlul câștigat de Jean-Éric Vergne anul trecut, portughezul Antonio Félix Da Costa a fost încoronat campion al piloților la sfârșitul unei finale deosebit de intense.

 

Cu patru victorii, nouă podiumuri, cinci pole positions și trei cele mai rapide tururi în cele unsprezece E-Prix-uri, monopostul DS E-TENSE FE20 a întrecut Nissan, BMW, Audi, Mercedes-Benz, Jaguar, Porsche, Mahindra, PENSKE și NIO. Niciodată o echipă (+ 77 puncte) și un pilot (+ 71 puncte) nu au încheiat sezonul cu un astfel de decalaj în competiție și cu o medie atât de mare de puncte pe cursă (22,18 puncte pe cursă pentru DS TECHEETAH). Singurul producător care a câștigat un E-Prix în fiecare an începând din 2016, DS Automobiles deține acum recordul pentru numărul de titluri în două sezoane (2 pe echipe și 2 la piloți), recordul pentru numărul de pole positions (13) și pentru prima linie pe grila de start (2 cu DS TECHEETAH).

Antonio Felix Da Costa, P9: „Uau, astăzi este ziua. Am primit trofeele de campioni și sezonul s-a terminat. Niciodată nu mă voi mulțumi doar cu atât și sunt dornic să înceapă sezonul următor pentru că vreau să mă simt din nou așa. Va fi o luptă foarte grea în sezonul viitor, dar vom da totul și, dacă nu se va termina așa cum vrem, vom încerca din nou. Vreau să mulțumesc enorm echipei, lui Mark și Keith care au crezut întotdeauna în mine, lui David, Gigi, Clement, Lucas, incredibililor mei mecanici Xavier, Seb, Ben, Javier, Martin, șeful nostru mecanic Pete și echipei de marketing care s-a ocupat de furtuna mediatică după victorie și de toate celelalte activări pe care le facem pentru fani și parteneri. Avem o echipă de vis și sunt atât de fericit că am câștigat acest campionat alături de voi.”