CONSUM ÎN FUNCȚIE DE UTILIZARE

Pentru a oferi clienților săi cele mai bune informații posibile, DS Automobiles, marcă a grupului Stellantis, a decis să ofere acces la un audit independent și certificat al consumului de combustibil în condiții reale[1].

Procedura de testare a fost stabilită împreună cu organizațiile neguvernamentale Transport & Environnement[2] și France Nature Environnement[3].

Aceștia au stabilit împreună procedura de măsurare a consumului de combustibil în condiții reale, auditată și validată de organismul de certificare Bureau Veritas[4].

Procedura include măsurători ale consumului de combustibil în condiții reale pe drumurile publice deschise traficului, pe o distanță de 57,2 mile, cu secțiuni urbane, rurale și de autostradă. Vehiculele au fost verificate în condiții reale de conducere, cu pasageri și bagaje încărcate; în timpul testelor au fost utilizate, atât sistemul de aer condiționat, cât și cel de încălzire. Drumurile aveau pante diferite pentru imitarea condițiilor normale de conducere[5].

Utilizarea și publicarea acestor teste reprezintă transparența DS Automobiles (o marcă a grupului Stellantis) în abordarea clienților săi.

[1] : Emisiile de oxizi de azot (NOx) și de particule (PM).

[2] : Transport & Environment: Organizație europeană de mediu specializată în promovarea politicii privind vehiculele sustenabile.

[3] : France Nature Environnement: Federația franceză a asociațiilor pentru protecția naturii și a mediului.

[4] : Bureau Veritas: lider mondial în domeniul serviciilor de testare, inspecție și certificare.

[5] : Rezultatele afișate, care trebuie deosebite de European Union’s Real Driving Emissions (singurele date oficiale), sunt în conformitate cu ipotezele și condițiile menționate mai sus. Ele nu au valoare generală. Procedura completă de măsurare este disponibilă pe site-ul web al grupului Stellantis, www.stellantis.com.

MAI MULT