DS X E-TENSE

Mașina visurilor tale

DS X E-TENSE
DS X E-TENSE

Îmbinarea tehnologiei cu poezia

O mașină captivantă și provocatoare, cu design ușor ca o pană și silențioasă ca o adiere de aer, pentru performanțe senzaționale.

DS X E-TENSE ESTE ASIMETRIC

Semnificația luminii

Caroseria dispune de o nouă tehnologie care se regenerează în caz de impact, iar partea frontală este prevăzută cu grile proiectate să se adapteze la condițiile de drum. Intensitatea luminii – prin panourile iluminate DS LIGHT VEIL – și capacitatea de a se răci corespund cerințelor pasagerilor și mediului înconjurător.

Design unic

Visând la mașina anului 2035, echipa DS Automobiles a creat o formă asimetrică și trei locuri, într-un melanj unic între două mașini, care permite alegerea modului de conducere.

Lansare DS X E-TENSE - Visând la 2035

Grupul motopropulsor 100% electric asigură o capacitate de reacție fără egal, fiind situat în față, între cele două roți. Această versiune fantastică oferă o putere de 400 kW (540 CP) în trafic. Pe circuit, un mod special depășește 1.000 kW (1.360 CP) și beneficiază de o suspensie concepută de DS Performance, echipa tehnică de Formula E. Șasiul din carbon e așezat pe arcuri și bare de torsiune cu proprietăți inovative. Tracțiunea, aderența și decelerația sunt controlate de un concept fizic și software pentru obținerea celor mai bune performanțe posibile, indiferent de suprafață.

Un cocon în sine

Pe partea dreaptă, ambianța este diferită. Șoferul devine pasager atunci când intră în cocon printr-o portieră tip fluture, indiferent dacă este singur sau însoțit de cineva. Asimetria permite crearea de spații noi sub o capsulă din sticlă transparentă. Pasagerul stă într-o cochilie senzorială, întinsă ca o aripă de pasăre, ventilata cu masaj, cu stofă în formă de pene în partea superioară. Experiența de conducere autonomă este excepțională. Alături de simțul tactil, este invitat simțul auditiv. Spațiul interior este o bulă acustică imersivă dedicată plăcerii de audiție, realizată de FOCAL. Planșa de bord este reinventată ca generator de flux muzical: undele acustice reglate în timp real urmăresc ascultătorul, adaptându-se la fiecare mișcare a acestuia.

Generator de emoții extreme

Generator de emoții extreme

Accesul în cockpit se face printr-o portieră Elytre, care este îmbrăcată într-o țesătură din fibră de carbon/piele. Inevitabil, privirea este atrasă de arhitectura piramidală a scaunului unic, care se adaptează perfect la constituția șoferului, la fel ca scaunele reglabile, întâlnite în cursele auto. În același timp, volanul, ca simbol al pasiunii pentru automobile, este o combinație seducătoare din piele, lemn și metal. Pielea în două tonuri, Millenium Blue și Navy Blue Aniline, este finisată cu modelul de cusături perlate caracteristic DS. Aceste dotări contribuie, prin ele însele, la promisiunea unei experiențe unice odată ce ești instalat în habitaclu și oferă șoferului o doză de adrenalină chiar înainte de a porni la drum.

Viitorul in materie de automobile