Călătorie culinară

 Când French Art of Travel întâlnește gastronomia, cu bucătarul cu stele Michelin Julien Dumas și noua colecție Esprit de Voyage.

Călătorie culinară
Călătorie culinară
Călătoria noastră gastronomică

Călătoria noastră gastronomică

După experiențele culinare prin programul Only Your Privilege, DS Automobiles continuă să exploreze universul gastronomic. Pentru această nouă călătorie culinară, bucătarul cu stele Michelin Julien Dumas, ambasadorul DS pentru gastronomie, a reunit 5 gurmanzi pasionați din întreaga Europă pentru alăturarea celor mai bune ingrediente ale unui fel de mâncare foarte special.

Călătoria noastră gastronomică

Diferite etape

Călătoriile înseamnă să descoperi. Prin urmare, cei 5 epicurieni ai noștri au pornit la drum prin Franța pentru a se întâlni cu producătorii de ingrediente ai lui Julien Dumas. Pe drumurile lor pentru a descoperi savoir-faire, mirosuri, arome și peisaje noi, ei au adunat aceste bijuterii culinare în bagajul dedicat Esprit de Voyage.

Culinary Luggage - cum a fost realizat

Numeroase tipuri de experiențe se află în spatele creării acestei opere personalizate. Totul începe cu o lovitură de creion a designerilor noștri, continuă cu o prelucrare precisă a lemnului și se încheie cu gesturi riguroase de cusut. Toată expertiza noastră înglobează spiritul călătoriei în acest cufăr rafinat și arta de a găsi pietre prețioase în întreaga lume. Acest companion de călătorie va surprinde descoperirea de noi arome, de parfumuri noi, pentru ca toate amintirile legate de călătorii să te întâmpine într-o aventură gastronomică unică.

INGREDIENTUL 1: PĂSTRĂV AFUMAT DE LA FERMA DE ACVACULTURĂ CÉZALLIER

Odată pus în valoare, un produs excepțional în starea sa naturală nu poate oferi decât un rezultat de o calitate inegalabilă. Păstrăvul afumat produs în ferma de acvacultură din zona Cézallier este exemplul perfect. Stéphane et Valentin Heinis, producătorii aleși de bucătarul nostru, au conceput un procedeu propriu și unic de afumare a păstrăvului.

Păstrăvul este agățat de o sfoară și afumat cu rumeguș și așchii de stejar pentru a obține cele mai bune arome. În timp ce în perioadele calde sunt necesare doar 17 ore de afumare, în lunile noiembrie și decembrie sunt necesare până la 40 de ore. Partea cea mai nobilă a fileului este recuperată și cusută înapoi în piele, ale cărei uleiuri vor concentra aromele din carne. Această operă de artizanat denotă o aspirație comună, cea a unui bucătar și a doi producători dornici să-și dubleze ingeniozitatea pentru valorificarea produselor.

INGREDIENTUL 2: PIPER DIN JARDINS DE LA MER

Unii producători recoltează flori sau fructe de la anumite plante, în timp ce alții recoltează piper, un condiment esențial în bucătăria franceză. Acesta este exemplul plantei Maceron, cultivată de Jean-Marie Pédron în Jardins de la Mer.

O plantă reprezentativă pentru regiunea de coastă, se dezvoltă din decembrie până în iulie, atingând o înălțime de până la 1,5 metri. În această perioadă se formează semințele situate deasupra tulpinilor şi care devin negre. Cei mai răbdători meșteșugari ai noștri le usucă și le cern pentru obținerea celebrului piper Maceron, o adevărată operă de artă. Având o aromă ușor picantă și profundă, se pot recunoaște note de țelină, precursorul acestei plante.

INGREDIENTUL 3: PĂSTRĂV PROASPĂT DE LA FERMA DE ACVACULTURĂ CÉZALLIER

Expertiza unui producător poate fi evidențiată în convingerile sale. Aici, principiile lui Stéphane și Valentin Heinis sunt în perfectă armonie cu cele ale bucătarului nostru: să respectăm ce ne poate oferi natura și, mai ales, să respectăm mediul din care provine un produs. Preocupați de bunăstarea animalelor, stăpânind de la A la Z creșterea lor… datorită acestor valori se poate obține un produs de excepție.

Păstrăvul care trăiește în apele râului este supus multor variații termice și se hrănește în mediul său natural cu diverse elemente prezente în apă, insecte sau scoici. La ferma de acvacultură Cézallier, gustul păstrăvului este la fel de special ca mediul său reconstituit în bazinele de reproducere. Această metodă de creștere contribuie astfel la multitudinea de arome și îi conferă unicitate.

INGREDIENTUL 4: ALGE MARINE DIN JARDINS DE LA MER

Pentru recoltarea algelor marine necesare bucătarului, trebuie să mergem cât mai aproape de ocean. În special la Jardins de la Mer, un domeniu administrat de Jean-Marie Pedron. Pentru a pune în valoare mâncărurile sărate, feliate ca atare pentru salate, sărate, folosite pentru umplerea păsărilor de curte, uscate pentru realizarea de chipsuri… posibilitățile sunt infinite.

Algele marine sunt folosite pentru gustul lor sărat și, uneori, pentru aromele care pot semăna cu trufele. Un producător de alge marine trebuie să fie, prin urmare, un bun cunoscător, capabil să recunoască reflexele irizate și textura moale pentru a putea aprecia calitatea acestora. Datorită pasiunii sale, au reușit să îi transmită lui Julien Dumas savoarea culesului acestor produse excepționale, dovedind încă o dată că gătitul este mai presus de toate un proces de transmitere.

INGREDIENTUL 5: ULEI DE NUCĂ DE LA FABRICA DE ULEI VEGETAL DIN VENSAT

Acest ulei de nucă este produs în Vensat, un orășel cu 540 de locuitori, de Claude și Sylvie Gendre de-a lungul a patru generații. Din acest meșteșug artizanal rezultă un produs excepțional de o calitate extrem de rară.

Nucile nu sunt tratate, nu se adaugă aditivi. Procesul este riguros: nucile sunt recoltate, uscate, prăjite și învârtite sub o roată de 1300 kilograme înainte ca produsul finit să fie recuperat. Cu o culoare chihlimbarie și un miros dulce, acest ulei de nucă îi trezește lui Julien Dumas amintiri din patiseria copilăriei sale din Grenoble, de unde păstrează în memorie plăcintele cu nucă.

Înapoi la hotelul Saint-James Paris cu o rețetă nouă

Alge marine, piper, ulei de nucă, păstrăv afumat și proaspăt: iată cele cinci ingrediente pe care influencerii au trebuit să i le aducă bucătarului nostru cu stele Michelin pentru ca acesta să creeze unul dintre cele mai bune preparate ale sale.

Când vine momentul degustării, experții noștri culinari își dau seama că a meritat călătoria. Magia adusă acestor bijuterii franceze de Julien Dumas arată că experiența este o chestiune formată din mai multe acumulări de savoir-faire.

Julien Dumas

Bucătarul cu stele Michelin Julien Dumas este ambasadorul DS Automobiles pentru gastronomie. Bucătar pentru restaurantul Bellefeuille din cadrul hotelului Saint-James Paris, Julien Dumas oferă rețete de sezon dedicate naturii. Dorința sa de excelență și autenticitate este împărtășită de DS Automobiles.

La Malle Bernard

Călătoriile înseamnă colecționarea de amintiri, gusturi şi arome noi. DS Automobiles a imaginat un bagaj culinar unic, umplut cu borcane și sticle. Conceput special pentru a surprinde toate aceste emoții, a fost realizat de un cunoscător al universului călătoriilor, La Malle Bernard.

PLĂCEREA DE A CĂLĂTORI

Colecția Esprit de Voyage: pornește în voiaj cu arta franceză de a călători

Inspirat de călătorii și de spiritul francez, DS Automobiles prezintă colecția Esprit de Voyage. Această colecție limitată aduce o notă suplimentară de rafinament creațiilor noastre și te invită să faci un pas înapoi și să evadezi. Unic, elegant și rafinat: trei cuvinte pentru o călătorie memorabilă în inima artei franceze de a călători.

MAI MULT