April 26, 2021

Final de săptămână frustrant în Valencia pentru DS TECHEETAH

Final de săptămână frustrant în Valencia pentru DS TECHEETAH

DS TECHEETAH a obținut câteva puncte importante la Valencia, în ciuda unui weekend de curse frustrant pe pista spaniolă.

Weekendul din Valencia a fost unul intens, combinând speranțele cu frustrarea pentru DS Automobiles. António Félix da Costa a dominat prima rundă, dar a fost privat de victoria mult așteptată din cauza deciziilor directorului de cursă. Pilotul portughez a fost, de asemenea, penalizat în cea de-a doua cursă, atunci când îți setase drept obiectiv să termine în primii zece. Din fericire pentru DS TECHEETAH, Jean-Éric Vergne și DS E-TENSE FE21 au obținut puncte importante în ambele runde, terminând pe locurile 9 și respectiv 7 pe pista spaniolă.

VALENCIA CIRCUIT RICARDO TORMO, SPAIN - APRIL 25: Jean-Eric Vergne (FRA), DS Techeetah, DS E-Tense FE21, leads Sebastien Buemi (CHE), Nissan e.Dams, Nissan IMO2, and Rene Rast (DEU), Audi Sport ABT Schaeffler, Audi e-tron FE07 during the Valencia E-Prix II at Valencia Circuit Ricardo Tormo on Sunday April 25, 2021 in Valencia, Spain. (Photo by Alastair Staley / LAT Images)

Etapa a 5-a, Sâmbătă 24 Aprilie.

A fost o după-amiază de sâmbătă frustrantă în Valencia pentru DS TEECHETAH. Plecat din pole position, Da Costa a controlat toată cursa în această a 5-a etapă a Campionatului Mondial de Formula E ABB FIA, dar și-a văzut victoria dispărând în turul final. Numeroasele reduceri de energie declanșate de directorul cursei au surprins mulți piloți, iar Da Costa s-a trezit cu prea puțină energie pentru a termina cursa și a trebuit să reducă ritmul pentru a putea trece linia de sosire pe locul al șaptelea. O descalificare post-cursă pentru utilizarea excesivă a puterii a încheiat ziua lui Da Costa în capătul opus al locului din care începuse. Vergne a scăpat nevătămat dintr-o cursă plină de evenimente pentru a ocupa poziția a 9-a, după o plecare de pe locul 12.

Etapa a 6-a, Duminică 25 Aprilie.

Chiar în ziua în care a împlinit 31 de ani, Jean-Éric Vergne a plecat în cursă de pe poziția a7-a și a trecut linia de sosire în aceeași poziție pentru a marca puncte importante în contul DS TECHEETAH. António Félix Da Costa, care s-a calificat pe locul 12, a urmărit să termine cursa în primii zece, dar o penalizare pentru utilizarea necorespunzătoare a celui de-al doilea mod de atac l-a scos din disputa pentru puncte.

După acest sfârșit de săptămână frustrant pentru DS TECHEETAH, Campionatul Mondial de Formula E ABB FIA se va îndrepta către Monaco pentru cea de-a șaptea rundă. Singurul E-Prix al sezonului ce va avea doar o singură cursă este programat pe 8 mai în Principat și se va desfășura pe o versiune mai lungă a legendarului circuit stradal, în premieră față de anii precedenți.