MERGI LA CONȚINUT
TEHNOLOGIA MODELULUI DS 4, PREZENTATĂ ÎN AVANPREMIERĂ
TEHNOLOGIA MODELULUI DS 4, PREZENTATĂ ÎN AVANPREMIERĂ
December 2, 2020

• DS Automobiles a dezvăluit astăzi numele noului automobil ce face parte din segmentul C-Premium: DS 4.

• Modelul va include tehnologii de ultimă oră și va marca un nou capitol în istoria mărcii DS Automobiles.

• Este vorba despre tehnologii inedite pe acest segment, precum motorizarea electrică E-TENSE, conectivitatea pentru un interior elegant și digital, confortul și liniștea dinamică și semnătura luminoasă DS.

DS 4 reprezintă mix-ul dintre savoir-faire-ul franțuzesc și tehnologia augmentată, puse în valoare de un design îndrăzneț. Modelul este conceput pentru clienții aflați în căutarea stilului, purității, intuitivității, tehnologiei și a plăcerii de a conduce.

 

DS 4 seduce prin tehnologii atent studiate, precum motorizarea electrică E-TENSE, conectivitatea aplicată la un interior elegant și digital, confortul și liniștea dinamică și semnătură luminoasă DS.

 

Motorizarea electrică E-TENSE

 

Designerii mărcii DS au conceput DS 4 pe o nouă versiune a platformei EMP2. Modulară, dinamică și sigură, noua versiune a platformei EMP2 este capabilă să găzduiască diferite tipuri de motorizări.

 

Platforma EMP2 asigură performanțe îmbunătățite și oferă mai multă libertate de expresie, pentru o siluetă de proporții inedite.

 

Arhitectura

 

Noua versiunea a platformei EMP2 a fost dezvoltată pentru a obține proporțiile și performanța aerodinamică dorite. Raportul caroserie-roți este unic în segment și contribuie la o siluetă atletică și eficientă, cu o capotă nouă.

 

Greutate redusă

 

Noua versiune a platformei EMP2 introduce componente noi din materiale compozite, piese structurale presate la cald și elemente mai compacte, precum unitatea de aer condiționat, ceea ce eliberează spațiul de depozitare.

 

Siguranță

 

Noua versiune a platformei EMP2 a fost concepută pentru a respecta cele mai noi și mai stricte standarde de reglementare, fără a compromite greutatea structurii.

 

Calități dinamice și acustice

 

Noua versiune a platformei EMP2 duce și mai departe ideea de liniște dinamică, intens promovată de marca DS Automobiles. S-au folosit soluții tehnice precum sudarea prin lipire (aproape 34 de metri de cordon adeziv, dar și puncte de sudură utilizate pentru structura mașinii), precum și elemente de suspensie și de direcție în totalitate regândite, ce oferă un confort la condus de referință, o rigiditate optimă a caroseriei și o responsivitate excepțională.

 

Plug-in hybrid

 

Noua versiunea a platformei EMP2 a fost concepută pentru a găzdui sistemul de propulsie plug-in hybrid de nouă generație, fără niciun compromis asupra spațiului din habitaclu. Un motor cu 4 cilindri ce oferă 180 CP este asociat cu un motor electric de 110 CP, cuplat la cutia de viteze EAT8, pentru o putere combinată de 225 CP. La acestea se adaugă o baterie mai eficientă cu celule noi mai compacte și de capacitate mai mare, ce permite o autonomie de peste 50 kilometri în modul zero emisii (ciclu mixt WLTP).

 

Conectivitate pentru un interior elegant și digital interior

 

În materie de conectivitate, s-a căutat o soluție pentru ca șoferul să nu își ia ochii de la drum, un gaj incontestabil al siguranței. DS EXTENDED HEAD UP DISPLAY, o experiență vizuală avangardistă reprezintă un prim pas către realitatea augmentată. Grație unei noi tehnologii imersive, informațiile esențiale pentru condus sunt proiectate direct pe drum. Folosind o iluzie optică, informații, precum viteza, sistemele de asistență la condus, navigația, mesajele de alertă sau chiar melodiile ascultate la bord sau apelurile primite sunt afișate la patru metri în fața parbrizului, o premieră pe acest segment.

 

Tehnologia senzorială și experimentală face parte din sistemul de infotainment, în totalitate regândit: DS IRIS SYSTEM. Noua interfață încorporează ergonomia unui smartphone cu o interfață tactilă, fluidă și reactivă, bazată pe ideea de profiluri în totalitate personalizabile grație widget-urilor. Setările și afișajul se încarcă automat atunci când utilizatorul urcă la bordul mașinii, astfel că toți pasagerii pot ajusta conținutul în funcție de nevoile lor.

 

DS IRIS SYSTEM poate fi controlat prin voce și gesturi. DS oferă clienților săi cea mai bună soluție de recunoaștere vocală într-un limbaj natural. DS IRIS SYSTEM include un asistent personal care înțelege ce îi spui, pentru ca sistemul să execute ce vrei tu.

 

Cu DS SMART TOUCH, activezi oricare dintre funcțiile principale ale sistemului cu un simplu gest, fără a naviga sau a lua ochii de la drum. Ideal amplasat la îndemână, un ecran tactil reacționează la mișcările tale și recunoaște gesturile, precum mărirea și micșorarea distanței focale sau chiar scrisul de mână.

 

Sistemul se actualizează în timp real, în cloud.

 

Confort și liniște dinamică

 

Experiența de condus autonom de nivelul 2, deja introdusă pe modelele DS 3 CROSSBACK, DS 7 CROSSBACK și DS 9, primește un update major pentru DS 4, grație DS DRIVE ASSIST 2.0.

 

Aceasta înseamnă o poziționare precisă a mașinii pe bandă, la care se adaugă noi funcții, precum depășirile semi-automate și adaptarea vitezei în curbe, în funcție de indicatoarele rutiere. DS DRIVE ASSIST 2.0 include senzori ce înregistrează tot ce se întâmplă în mașină și în împrejurimi, pentru a asista conducătorul auto. Cu ajutorul unui radar frontal, al radarelor amplasate la colțurile mașinii, unei camere video situate în partea de sus a parbrizului și grație inteligenței artificiale, sistemul analizează drumul și poziționează mașina în timp real, în funcție de împrejurimi.

 

Unul dintre atuurile modelului DS 4 este suspensia controlată electronic, DS ACTIVE SCAN SUSPENSION.  Tehnologia utilizează o cameră video amplasată în partea superioară a parbrizului, patru senzori de înălțime și trei accelerometri, care analizează în permanență natura drumului și reacțiile mașinii. DS ACTIVE SCAN SUSPENSION acționează în timp real și independent asupra fiecărei roți și ajustează modul în care suspensia este mai fermă sau mai moale, în funcție de imperfecțiunile drumului. Rezultatul este un confort îmbunătățit, indiferent de starea drumului.

 

DS NIGHT VISION este o altă tehnologie ce permite mărcii DS Automobiles să se detașeze de concurență. O cameră video cu infraroșu, amplasată la nivelul grilei DS 4 detectează prezența pietonilor și a animalelor în fața vehiculului pe o distanță de până la 200 metri și afișează imaginea pe instrumentarul de bord digital pentru ca șoferul să anticipeze pericolele și să reacționeze în consecință. Un real beneficiu în materie de siguranță ce asigură un condus odihnitor, chiar și pe timp de noapte.

 

Semnătura luminoasă DS

 

Farurile de ultimă generație DS MATRIX LED VISION, mai subțiri și mai moderne, introduc tehnologiile Matrix Beam și Dynamic Bending Light (iluminat dinamic în viraje) pe modelul DS 4, pentru o identitate distinctivă și unică.

 

Farurile DS MATRIX LED VISION sunt alcătuite din trei module LED, ce reprezintă semnătura mărcii DS Automobiles.

 

Modulul interior este utilizat pentru funcția fază scurtă. Modulul central rotativ poate să creeze un unghi de 33,5°; luminează marginea părții carosabile, amintind de farurile direcționale ce echipau modelul DS din anul 1967.

 

Modulul exterior Matrix Beam se aprinde pentru faza de drum. Este împărțit în 15 segmente care se aprind și se sting independent, în funcție de condițiile de trafic detectate. Sistemul se adaptează la condițiile de trafic, la unghiul volanului, viteză și condițiile meteo, cu cinci moduri pre-setate : oraș, zona rurală, autostradă, vreme nefavorabilă și ceață. Fasciculele detectează împrejurimile cu precizie și se adaptează pentru a putea rula cu luminile de drum, fără a deranja ceilalți participanți la trafic.

 

Farurile DS MATRIX LED VISION sunt completate de noile lumini de zi, formate din 98 de LED-uri.

 

Habitaclul dispune de DS AIR, un sistem de ventilație inovator, cu orificii de ventilare foarte compacte, poziționate sus și prevăzute cu aripioare invizibile. Sistemul garantează o direcție optimă, în sus și în jos, a fluxului de aer și contribuie la designul pur adoptat de habitaclul modelului DS 4.

 

Noul DS 4 va ajunge în România la sfîrșitul anului 2021.

 

 

 

 

 

PERSOANA DE CONTACT:

 

RODICA IONESCU

PR MANAGER

TEL: 0751 011 104

E-MAIL: rodica.ionescu@trustmotors.ro