MERGI LA CONȚINUT
PRIMUL PODIUM AL ANULUI PENTRU DS AUTOMOBILES ȘI ANTÓNIO FÉLIX DA COSTA, ÎN DIRIYAH
PRIMUL PODIUM AL ANULUI PENTRU DS AUTOMOBILES ȘI ANTÓNIO FÉLIX DA COSTA, ÎN DIRIYAH
February 27, 2021
Ad Diriyah (Arabia Saudită), 27 Februarie 2021

Au promis și au reușit! După o primă cursă cu un rezultat final care nu a îndeplinit așteptările, al doilea E-Prix al evenimentului de deschidere a sezonului ABB FIA Formula E World Championship, desfășurat sâmbătă în Diriyah, a oferit un rezultat complet diferit față de ziua precedentă. Pe o pistă care s-a dovedit cu o secundă mai rapidă, DS E-TENSE FE 20 a demonstrat un nivel de competitivitate superior, calificându-se pe locul 7 cu Jean-Eric Vergne și pe locul 9 cu Da Costa.

Pentru ultima cursă la care a participat modelul E-Prix DS E-TENSE FE20, înainte de lansarea noului monopost la Roma, Jean-Éric Vergne s-a luptat în plutonul fruntaș înainte de a suferi o penalizare care l-a coborât pe locul 12. António Félix da Costa a oferit totuși un podium DS Automobiles, recuperând locul trei pierdut de coechipierului său. După o primă cursă destul de frustrantă vineri, acest rezultat este o răzbunare plăcută pentru campionii în acțiune și le permite să se angajeze în cursa pentru cele două titluri mondiale.

A doua cursă din sezonul 2021 al Formulei E a fost intens disputată pe tot parcursul, pentru ambele monoposturi DS TECHEETAH. Utilizarea excelentă a primului „mod de atac” i-a permis lui Vergne să ocupe locul al treilea provizoriu, chiar în fața lui Da Costa, cu ambele mașini foarte aproape de duo-ul de frunte. După o perioadă de rulare în spatele safety car-ului, la reluare, cei doi coechipieri au întreținut spectacolul cu un duel plin de viață, schimbând pozițiile de două ori.

 

Vergne a trecut linia de sosire pe locul al treilea înaintea lui Da Costa, dar o penalizare post-cursă pentru că nu a folosit al doilea „mod de atac” l-a retrogradat pe francez până pe poziția a 12-a și l-a promovat pe Da Costa pe locul al treilea.