MERGI LA CONȚINUT
NEW YORK – ECHIPA DS VIRGIN RACING
NEW YORK – ECHIPA DS VIRGIN RACING A INCHEIAT CEL MAI BUN SEZON DE FORMULA E
March 31, 2019
Pilotul britanic Sam Bird a marcat cel mai bun sezon al său din Formula E, clasându-se al treilea în clasamentul piloților.

Echipa DS Virgin Racing și-a asigurat locul al treilea în clasamentul echipelor.

 

Cursa a marcat runda finală a sezonului patru din Formula E și sfârșitul erei mașinilor de generație I.

 

Echipa DS Virgin Racing a încheiat cel mai bun sezon al său din Formula E, odată cu finalul cursei de duminică desfășurate la New York, asigurându-și locul trei în campionatele echipelor și al piloților.

 

Britanicul Sam Bird a reușit să obțină un punct prin clasarea pe poziția a 10-a, dar a terminat doar cu un punct în urma lui Lucas di Grassi, în bătălia lor pentru locul secund în campionat.

 

Cursa finală a sezonului – a 45-a din campionatul de Formula E ce a început în 2014 – a avut loc în cartierul Red Hook din Brooklyn, piloții confruntându-se de această dată cu condiții dificile cauzate de ploaia de dinaintea cursei. Cu toate acestea, înaintea startului norii gri au fost inlocuiti cu cerul albastru. Am avut parte de încă o cursă desfășurată pe uscat, la fel ca toate celelalte episoade derulate de la începutul “poveștii” Formula E, cu patru ani în urmă.

 

Sam Bird s-a aliniat pe grila de start în poziția a 8-a, coechipierul Alex Lynn plecând abia de pe locul 18 după o sesiune de calificări dificilă, pe ploaie. Pe masura ce cursa a inceput, Sam Bird s-a plasat fără probleme în top 10, în timp ce ALex Lynn a trebuit sa efectueze un stop&go pentru o schimbare a cutiei de viteze. Acest lucru l-a făcut să piardă poziții.

 

O dată cu schimburile de mașini de la mijlocul cursei – ultima dată când acestea au avut loc în Formula E – ambii piloți au avut posibilitatea să se concentreze pe etapele ulterioare ale cursei. Sam Bird a incercat din greu sa câștige poziții pentru a urca pe locul 2 in campionat, dar nu a reusit sa castige teren, terminând pe locul 10, în timp ce Alex Lynn a trecut linia de sosire al 14-lea.

 

Cu o zi înainte, Lynn a pierdut spatele la virajul 5, abandonând. În ceea ce-l privește pe Sam Bird, acesta a terminat cursa pe locul 9.

 

“Acest weekend nu a mers așa cum am vrut, dar a fost încă un sezon uimitor”, a spus Sam Bird. “Dacă cineva mi-ar fi spus la începutul anului că voi intra în weekend-ul final ca un concurent la titlu nu aș fi crezut-o niciodată, dar acest lucru îl datorez muncii grele depuse de toți cei din echipă. Au reușit să scoată tot ce este mai bun din mașină și să profite de orice ocazie care s-a ivit, iar aceasta este o mare realizare”.

 

Alex Lynn a spus: “Sigur a fost un weekend dificil pentru noi, dar ca întotdeauna am dat ceea ce este mai bun din noi. Mulțumirile mele merg la echip[ pentru angajamentul lor în acest sezon. Ca și sezon meu de inceput, a reprezentat o curba abrupta de invatare, dar cu siguranta una placută”.

 

Sylvain Filippi, Managing Director al echipei, a declarat: “A fost un sezon fantastic pentru DS Virgin Racing și toate acestea nu ar fi posibile fără munca și dedicarea fiecărui membru al echipei și, bineînțeles, cu sprijinul partenerilor noștri: DS Automobiles, Hewlett Packard, Total, Kaspersky, STANLEY, Alpinestars și One All Sports. Clasarea din acest sezon, într-o serie atât de strânsă, este o mare realizare și, deși acest weekend nu ne-a oferit rezultatele pe care le-am dorit, putem fi foarte mândri de ceea ce am realizat”.

 

Directorul DS Performance, Xavier Mestelan Pinon a adăugat: “La sfârșitul unui sezon incredibil de competitiv, DS Virgin Racing și Sam Bird se află printre primii trei în ambele clasamente. Cu două victorii și patru podiumuri, echipa a realizat o performanță extraordinară. Progresăm într-un mediu din ce în ce mai competitiv și mai solicitant, ceea ce este extrem de promițător. Felicitările noastre se adresează lui Jean-Eric Vergne și Audi, care a câștigat campionatul de la piloți și echipe în acest an”.

 

Cursa de astăzi a marcat runda finală a celui de-al patrulea sezon din Formula E, ultimul în care s-au folosit mașini din prima generație. Aceast lucru înseamnă, de asemenea, că piloții nu vor mai avea nevoie de schimburi de mașini datorită îmbunătățirilor tehnologice ale monoposturilor din sezonul următor.

 

Noul sezon va începe în decembrie în Riaad, iar testele de pre-sezon în octombrie. Pentru mai multe informații, vizitați www.ds-virginracing.com