MERGI LA CONȚINUT
ECHIPA DS TECHEETAH DEVINE CAMPIOANĂ PE ECHIPE, IAR ANTONIO FÉLIX DA COSTA ESTE CAMPIONUL ABB FIA FORMULA E 2019/2020
ECHIPA DS TECHEETAH DEVINE CAMPIOANĂ PE ECHIPE, IAR ANTONIO FÉLIX DA COSTA ESTE CAMPIONUL ABB FIA FORMULA E 2019/2020
August 9, 2020
PARIS, 9 AUGUST 2020
Duminica aceasta în Berlin, echipa DS TECHEETAH și Antonio Félix Da Costa au pecetluit soarta celor două titluri din campionatul ABB FIA Formula E.
Chiar dacă mai sunt de disputat două curse, DS Automobiles, producătorul francez de automobile premium, a devenit campioană pentru a al doilea an la rând, confirmându-și astfel know-how-ul în ceea ce privește mobilitatea electrică. Nu a trebuit să așteptăm până la sfârșitul ultimelor două zile de curse în campionatul ABB FIA Formula E Sezonul 6 pentru a afla cine sunt noii campioni! Aflat matematic în poziția de a obține titlul suprem duminică, Antonio Félix Da Costa nu a ratat această șansă, de-a lungul unei zile dedicate în întregime gloriei DS TECHEETAH. Pe timpul calificărilor, dar și în cursă, cele două monoposturi DS E-TENSE FE20 au fost imbatabile, monopolizând primele două locuri pe grilă și la finalul cursei. Duminică seară, Jean-Éric Vergne a câștigat cursa în timp ce coechipierul său portughez a câștigat primul său titlu de campion în Formula E. Mulțumită acestui fapt, echipa DS TECHEETAH a câștigat și titlul pe echipe, cu două curse înainte de sfârșitul campionatului. Pentru producătorul francez premium, 9 august 2020 este o zi care va rămâne în istoria brandului!
Antonio Felix Da Costa, P2: „Am câștigat câteva curse importante în viața mea, dar niciodată un campionat FIA. Acest campionat include 24 de piloți de top, așa că o victorie aici este ceva incredibil. Credeam că sunt muncitor până când m-am alăturat echipei DS TECHEETAH. În prima săptămână când am intrat în echipă, le-am spus „acum am înțeles de ce câștigați atât de multe”. JEV este un coechipier uimitor și un campion atât de demn, m-a ajutat atât de mult și n-aș fi putut face asta fără el și fără echipă. Mulțumesc tuturor celor din echipă, sunteți absolut incredibili.”


Jean-Éric Vergne, P1: „Sunt foarte fericit pentru Antonio astăzi, a făcut o treabă fantastică și merita să câștige, așa că jos pălăria Antonio! Mulțumesc mult întregii echipe și tuturor celor din jurul meu care lucrează din greu în permanență. Ne susținem reciproc pentru a deveni în permanență mai buni și facem mereu pași înainte. Acum am câștigat titlul piloților de trei ori la rând și titlul echipelor, așa că astăzi nu pot cere mai mult decât să continui lupta cu această echipă incredibilă, pentru mult timp.”