MERGI LA CONȚINUT
DS AUTOMOBILES SI TECHEETAH AU INCHEIAT UN PARTENERIAT
DS AUTOMOBILES SI TECHEETAH AU INCHEIAT UN PARTENERIAT
July 27, 2018
DS Automobiles, care a fost activă în Campionatul ABB FIA Formula E încă de când seria a fost deschisă producătorilor, va participa într-o nouă formulă în sezonul 2018/2019 - DS E-TENSE FE 19 - în asociere cu TECHEETAH.

Noul parteneriat duce la capăt primul capitol al implicării mărcii în seria de curse electrice, alături de Virgin Racing; un parteneriat care a produs cinci victorii, șaisprezece clasări pe podium, șase pole position și trei tururi rapide. În cursul ultimelor trei sezoane, DS Virgin Racing a terminat de două ori clasamentul pe echipe în poziția a treia.

 

Noua echipă va fi prezentată în data de 1 octombrie 2018, înaintea începerii sezonului cinci în Riyad, Arabia Saudită, pe 15 decembrie.

 

Începând cu sezonul 2018/2019, durata curselor de Formula E va fi de 45 de minute plus un tur, fără schimburi de mașini la mijlocul cursei. Monoposturile din sezonul viitor prezintă stilul și aerodinamica revizuite în mod semnificativ și vor fi alimentate de motoare electrice noi, dezvoltate să producă o putere de 250 kW, în timp ce managementul energiei va continua să fie o parte fundamentală a campionatului.

 

Xavier Mestelan Pinon (Director, DS Performance): “Am vrea să mulțumim Virgin Racing pentru cele trei sezoane minunate pe care le-am petrecut împreună. Implicarea noastră în Formula E este o parte integrantă a angajamentului DS Automobiles față de electrificarea portofoliului de modele. Dezvoltarea modelului DS E-TENSE FE 19 a început cu câteva luni în urmă, cu scopul de a fi în poziția de a ne bate pentru prima treaptă a podiumului în cursa de deschidere a campionatului 2018/2019. Asocierea noastră cu TECHEETAH, care recent a sărbătorit câștigarea titlului la piloți în sezonul 2017/2018, în plus față de cea de-a doua poziție în clasamentul echipelor, se îndreaptă spre acest obiectiv. Suntem pe deplin conștienți de calitățile bărbaților și femeilor care lucrează la TECHEETAH și sunt convins că cele două entități se vor completa perfect”.

 

Edmund Chu,(președinte al echipei TECHEETAH Formula-E): “Suntem foarte încântați să colaborăm cu DS Automobiles pe măsură ce intrăm într-o nouă eră a serie ABB FIA Formula E cu mașina de generație secundă. DS are o vastă experiență în Formula E, participând ca și producător de la cel de-al doilea sezon și terminând în topul trei în fiecare sezon. Am avut niște bătălii strălucitoare în acest sezon cu DS și abia așteptăm să combinăm experiența și priceperea a două dintre cele mai bune echipe din paddock, deoarece TECHEETAH devine pentru prima dată o echipă de producător”.