MERGI LA CONȚINUT
DS AUTOMOBILES DEZVĂLUIE O COLECȚIE DE MODĂ ECOLOGICĂ CARE ABSOARBE CO2
DS AUTOMOBILES DEZVĂLUIE O COLECȚIE DE MODĂ ECOLOGICĂ CARE ABSOARBE CO2
March 31, 2019
Paris, 2 Martie 2021

Partener oficial al Săptămânii Modei de la Paris, Brandul DS este mândru să dezvăluie această colecție ca parte a evenimentului dedicat femeilor, care se desfășoară în perioada 1 – 9 martie 2021.

 

Colecția de îmbrăcăminte care absoarbe CO2 face parte din filosofia Future Craft a DS, combinând savoir-faire-ul luxului franțuzesc cu materiale inovatoare și durabile. Prin absorbția dioxidului de carbon din atmosferă, linia de îmbrăcăminte subliniază, de asemenea, angajamentul DS față de luxul ecologic care se află în centrul gamei electrificate E-TENSE.

 

De câțiva ani, această filozofie Future Craft a luat diferite forme în viziunea DS Automobiles: cum ar fi o țesătură tehnică împletită în trei materiale din microfibră care încorporează o multitudine de tije transparente și oferă lumină ambientală în interiorul conceptului DS AERO SPORT LOUNGE sau elemente de titaniu, imprimate 3D în modele de producție.

 

Colecția unisex compusă din patru piese a fost creată în colaborare cu brandul emergent de modă EGONlab – care a apărut anul trecut ca parte a show-ului SPHERE Showroom din cadrul Săptămânii Modei de la Paris – și cu studioul de cercetare de design din Londra Post Carbon Lab.

 

Compuse dintr-o jachetă bomber, un trench și două tricouri de inspirație pariziană, concepute exclusiv pentru DS Automobiles de EGONlab, articolele de îmbrăcăminte au elemente tratate de Post Carbon Lab cu înveliș fotosintetic, care absoarbe dioxidul de carbon din atmosferă.

 

Acoperirea fotosintetică creată de Post Carbon Lab constă dintr-un strat de alge vii pe țesătura articolelor de îmbrăcăminte care absoarbe dioxidul de carbon și emite oxigen, transformând carbonul în glucoză. Până în prezent, în timpul procesului de vopsire și acoperire pe parcursul a 10 săptămâni, colectarea capsulelor a absorbit 1.452g de CO2, aceeași cantitate absorbită de un stejar cu vârsta de șase ani, în aproximativ șase luni.

 

Stilul și inovația sunt în centrul dezvoltării DS Automobiles. Această inițiativă este doar un exemplu al multitudinii de proiecte pe care le desfășurăm pe tot parcursul anului și care ne alimentează reflecțiile.