MERGI LA CONȚINUT
DS AUTOMOBILES DEVINE O MARCĂ 100% ELECTRICĂ
DS AUTOMOBILES DEVINE O MARCĂ 100% ELECTRICĂ
August 31, 2021

Din 2019, toate modelele DS au fost electrificate, iar începând cu 2024, toate modelele noi lansate de marca DS Automobiles vor fi 100% electrice.

 

  • DS Automobiles, brandul premium avangardist al grupului Stellantis, devine o marcă 100% electrică, pentru a anticipa schimbările profunde ale industriei auto.

 

  • În 2024, marca DS Automobiles va lansa primul proiect 100% electric din cadrul grupului Stellantis, bazat pe platforma STLA MEDIUM.

 

 

“Industria auto se confruntă cu o schimbare a cărei amploare și viteză sunt fără precedent. În calitate de marcă avangardistă, DS Automobiles a anticipat această mișcare, plasând electrificarea în centrul strategiei sale. Următoarele evoluții ale legislației și dezvoltările din ecosistemul EV oferă oportunități pe care ne dorim să le oferim clienților noștri, care sunt deja fani ai gamei de vehicule electrificate DS. Am luat decizia de a accelera acest proces de dezvoltare pentru a crea o nouă artă de a călători 100% electrică, atractivă în materie de plăcere și remarcabilă în ceea ce privește calitatea și performanța; este o nouă artă de a călători, în mod categoric hi-tech și, în același timp, elegantă. Este un plan îndrăzneț, ce va prinde contur începând cu anul 2024.”

Béatrice Foucher (CEO, Marca DS Automobiles)

 

Încă de la lansarea sa, DS Automobiles s-a aflat în fruntea electrificării, cu o gamă de vehicule 100% electrificate comercializate începând cu anul 2019. Grație modelelor DS 3 CROSSBACK E-TENSE 100% electric, DS 4 E-TENSE, DS 7 CROSSBACK E-TENSE și DS 9 E-TENSE plug-in hybrid cu o putere cuprinsă între 225 și 360 CP, toate modelele DS sunt oferite cu motorizări electrificate.

 

În 2020, marca DS Automobiles a fost lider european în segmentul vehiculelor multi-energie, cu cele mai scăzute emisii medii de CO2 (83.1g/km), datorită gamei sale de vehicule electrificate (30% din înmatriculări).

 

Această strategie își propune să ofere eficiență tehnologică, dinamism și rafinament și garantează o mobilitate fluidă în fața reglementărilor tot mai stricte în ceea ce privește utilizarea mașinii, în special în centrul orașelor.

 

Pionier al inovației, Marca devine 100% electrică și participă în continuare la Campionatul de Formula E. Primul constructor auto premium care participă în acest campionat, DS Automobiles este singura marcă care a câștigat două titluri consecutive la categoria Echipe și Piloți. DS Automobiles a anunțat că va participa la acest campionat până în 2026 și a început dezvoltarea unei noi generații de monoposturi, mai puternice și mai eficiente. Acest laborator tehnologic va asigura un progres continuu pentru modelele de serie.

 

Începând cu 2024, DS Automobiles își va consolida oferta odată cu comercializarea modelului DS 4 în versiune 100% electrică. Marca va prezenta apoi un nou model, inaugurând primul program 100% electric al Grupului Stellantis, bazat pe platforma STLA MEDIUM. Echipat cu o baterie de înaltă capacitate, de până la 104kWh, pentru o autonomie de 700 kilometri, acest viitor model va oferi o tehnologie și un rafinament de excepție, cu specificații tehnice adaptate nevoilor clienților mărcii DS Automobiles.

 

Pe lângă dezvoltarea ofertei de motorizări, marca DS Automobiles și-a stabilit obiectivul de a reduce amprenta de carbon,  în cadrul procesului inițiat de Stellantis. Ca parte a implicării în tranziția energetică, vor urma și alte proiecte de cercetare ambițioase, prin dezvoltarea de materiale inovatoare.

 

 

 

 

Despre DS AUTOMOBILES

 

 

Animată de spiritul avangardist și susținută de o moștenire excepțională, marca DS, născută în anul 2014, își propune să întruchipeze arta franceză a călătoriei. Produse remarcabile, savoir-faire de lux franțuzesc perceptibil, însoțit de o suită de servicii personalizate, DS Automobiles oferă o experiență unică înainte, în timpul și după fiecare călătorie.

 

Concepute pentru clienții care doresc să se remarce, care vor să călătorească în întreaga lume și să se bucure de fiecare clipă, modelele DS îmbină rafinamentul cu tehnologia. Cu noul DS 3, DS 4, noul DS 7 și DS 9, marca DS oferă o gamă globală.

 

Pe baza numeroaselor recorduri înregistrate de la intrarea sa în Formula E în 2015, inclusiv titluri duble la Echipe și Piloți, DS Automobiles se află în prima linie a electrificării, prin vânzarea fiecăruia dintre modelele sale cu o versiune electrificată. Sub eticheta E-TENSE, DS Automobiles oferă grupuri motopropulsoare 100% electrice, precum și plug-in hybrid cu până la 360 cai putere și tracțiune integrală. Din anul 2024, fiecare model nou lansat de DS Automobiles va fi 100% electric.

 

Pentru clienții săi cu gusturi rafinate, DS Automobiles a conceput o suită de servicii exclusiviste, numită „ONLY YOU, a wealth of attention“ (NUMAI TU, atenție din belșug).

 

Prezentă în 41 de țări, marca DS a creat și dezvoltat o rețea de distribuție exclusivistă care include 450 DS STORES la nivel mondial.