MERGI LA CONȚINUT
DS 9, UN MODEL ELEGANT ȘI PUTERNIC
DS 9, UN MODEL ELEGANT ȘI PUTERNIC
December 2, 2020
DS Automobiles deschide comenzile în Franța pentru DS 9, cu două motorizări plug-in hybrid de până la 360 CP și un motor pe benzină de 225 CP și specificații ce asociază dinamismul cu eleganța.
  • DS 9 marchează revenirea Franței în segmentul sedanurilor de mari dimensiuni, premium și elegante.
  • În Franța, prețurile încep de la 47.700 EURO. În versiunea sa de top, DS 9 E-TENSE 4×4 360 poate ajunge la 80.000 EURO.

 

DS 9 beneficiază de o nouă versiune a renumitei platforme EMP2 (EMP2 V2.3), cu un ampatament extins pentru un spațiu remarcabil, în special pentru pasagerii din spate. Sedanul DS 9 vine astfel în întâmpinarea clienților premium, din ce în ce mai exigenți.

 

Izolarea fonică și tehnicile acustice exclusive contribuie la un confort excepțional. Rigiditatea amplificată a întregii structuri asigură un control precis la drum și o liniște dinamică, pe care DS Automobiles mizează foarte mult.

 

Sunt propuse trei motorizări, două plug-in hybrid, E-TENSE 4×4 360 și E-TENSE 225, precum și una pe benzină, PureTech 225 EAT8. Gama va fi completată în curând de o altă versiune plug-in hybrid, E-TENSE 250, ce oferă o autonomie mai mare.

 

Rezultat al titlurilor câștigate începând cu 2018 în Formula E, DS 9 E-TENSE 4×4 360 este versiunea de înaltă performanță, ce va fi asamblată în Franța, la uzina de la Poissy. Dotat cu tracțiune integrală inteligentă, motorul asociază două propulsoare electrice de 110 CP și 113 CP și o motorizare PureTech de 200 CP, pentru o putere cumulată de 360 CP și un cuplu motor maxim de 520 Nm. Lista dotărilor include etriere de frână negre semnate DS Performance și jante speciale din aliaj 20” MUNICH.

 

În versiunea E-TENSE 225, DS 9 va putea parcurge 48 km cu zero emisii, grație bateriei de 11,9 kWh. În modul hybrid, consumul de combustibil este de 1.5 litri/100km (WLTP), cu emisii de CO2 de 33g/km.

 

Gama include două niveluri de echipare: Performance Line + și Rivoli +.

 

DS 9 Performance Line + propune un interior în Alcantara® negru, simbol al dinamismului și eleganței. Caroseria prezintă ornamente cromate pe portierele față cu logo-ul DS PERFORMANCE LINE, alături de elementele DS WINGS și un bandou cromat pe portbagaj. Grila de culoare negru lucios etalează emblema DS PERFORMANCE LINE. Jantele negre din aliaj 19” MONACO sunt puse în valoare de capacul central Carmin.

 

Interiorul se remarcă prin scaunele îmbrăcate în Alcantara®/imitație piele neagră cu cusături Carmin și Gold. Consola centrală  și planșa de bord sunt îmbrăcate tot în Alcantara®, ce creează o ambianță călduroasă. Planșa de bord prezintă emblema DS PERFORMANCE LINE din aluminiu guilloché, ce ilustrează savoir-faire-ul unic al mărcii DS Automobiles. Inserțiile de cristal de pe comenzile aflate sub ecranul central subliniază rafinamentul, până la cele mai mici detalii. Volanul multifunctional este îmbrăcat în piele, cu cusături Carmin și Gold.

 

Inspirat de cartierul Tuileries din Paris, DS 9 RIVOLI + asociază materiale premium cu decoruri vârf-de-gamă în formă de diamant. Sunt oferite trei ambianțe diferite: Basalt Black Leather din piele sau OPERA cu două nuanțe de piele Nappa, la alegere, ce propune scaune Rubis Red sau Negru tip brățară de ceas.

 

La eleganța ambianței OPERA contribuie pielea Nappa, ce îmbracă scaunele față și spate, consola centrală și planșa de bord de mari dimensiuni. Cotiera centrală spate DS Lounge este dotată cu porturi USB și comenzi pentru scaunele cu funcții de masaj, încălzire și climatizare.

 

Calitatea materialelor stimulează simțurile. Volanul, maneta schimbătorului de viteze și mânerele de prindere sunt îmbrăcate în piele. Pedalierul și consola central prezintă note de aluminiu, în timp ce plafonul, storul și măsuța din spate sunt îmbrăcate în Alcantara® cu cusături “point pearl”.

 

DS 9 beneficiază de tehnologie de ultimă generație, precum DS DRIVE ASSIST, sistemul de rulare autonomă de nivel 2, suspensia cu amortizare pilotată DS ACTIVE SCAN, faruri DS ACTIVE LED VISION, sistemul de sunet FOCAL Electra®, sistemul acces și pornire fără cheie ADML PROXIMITY, DS NIGHT VISION, tehnologia DS DRIVER ATTENTION MONITORING, sistemul de monitorizare activă a unghiului mort, recunoașterea extinsă a indicatoarelor rutiere și Active Safety Brake pentru frânare automata de urgență la viteze de până la 140km/h…

 

Cinci nuanțe sunt propuse pentru sedanul de lux: Pearl White, Midnight Blue, Pearl Crystal, Artense Grey și Perla Nera Black.

 

În Romania, DS 9 va fi disponibil începând cu vara anului 2021.

 

DS AUTOMOBILES

 

Animată de spiritul avangardist și de moștenirea excepțională a modelului 1955 DS, marca DS Automobiles, lansată în 2015, își propune să întruchipeze know-how-ul franțuzesc în materie de automobile de lux. DS Automobiles este marca Premium a Grupului PSA.

 

Concepute pentru clienții dornici să-și exprime propriul stil și aflați în căutarea tehnologiilor de ultimă oră, modelele DS -din a doua generație îmbină rafinamentul și tehnologiile avansate. Marca DS lansează, odată cu SUV-urile DS 7 CROSSBACK, DS 3 CROSSBACK și DS 9 o gamă de vehicule de talie mondială, oferite toate si în versiune electrificată sub semnătura E-TENSE.

 

Pentru clienții săi exigenți, DS Automobiles a creat experiența DS “ONLY YOU”, programul său de servicii exclusive pentru o experiență de brand unică.

 

Prezentă în 39 de țări, marca DS a creat și dezvoltat o rețea de distribuție exclusivistă care include 427 DS STORES și DS SALONS la nivel mondial.

 

 

 

 

 

 

 

PERSOANA DE CONTACT:

 

RODICA IONESCU

PR MANAGER

TEL: 0751 011 104

E-MAIL: rodica.ionescu@trustmotors.ro