MERGI LA CONȚINUT
DS 4: RAFINAMENT LA SUPERLATIV
DS 4: RAFINAMENT LA SUPERLATIV
August 30, 2021

Un brand profitabil încă de la lansare, DS Automobiles își accelerează expansiunea odată cu DS 4. Rezultat al savoir-faire-ului unic și de renume mondial în domeniul electrificării, DS 4 îmbină rafinamentul și tehnologia de ultimă generație pentru a seduce noi fani ai mărcii.

 

  • DS Automobiles își continuă expansiunea. DS 4 este cel de-al 4-lea model din gamă, ce introduce un design avangardist de nouă generație.

 

  • DS 4 face parte din segmentul C-Premium și inovează cu o siluetă unică, disponibilă în 3 versiuni: DS 4, DS 4 CROSS și DS 4 PERFORMANCE LINE.

 

  • DS 4 se distinge prin designul carismatic, rezultat al unui savoir-faire fără egal și al tehnologiei avansate, cu dotări inedite în segment

 

«DS 4 a fost conceput pentru a redefini liniile segmentului C-Premium. Modelul se adresează clienților atrași de două tipuri de caroserie: noul SUV -Coupé aspirațional și berlina compactă tradițională. Ideea de a aborda aceste două segmente a ghidat alegerile designerilor mărcii în fiecare etapă a procesului de design.»

 

Marion David – Director de Produs, DS Automobiles

 

Un design carismatic pregătește terenul pentru AERO SPORT LOUNGE

 

DS 4 adoptă proporții excepționale. Cu o lățime de referință de 1,83 metri și roți mari de 720 milimetri (jante de până la 20 inch și 19 inch în dotare standard, începând cu nivelurile de echipare TROCADERO și PERFORMANCE LINE ), pentru o lungime compactă de 4,40 metri și o înălțime de 1,47 metri, dimensiunile semnalează o prezență remarcabilă.

 

«Înainte de a contura primele schițe, am lucrat împreună cu inginerii mărcii timp de doi ani pentru a modela platforma tehnică. Când am demarat procesul de creație, am beneficiat de o marjă de manevră excepțională pentru dezvoltarea unui nou concept. Inspirată de conceptul DS AERO SPORT LOUNGE, silueta este unică în sgment, cu proporții nemaiîntâlnite. Caroseria este atletică, musculară și compactă, susținută de roți de mari dimensiuni. S-a dovedit a fi în același timp, aerodinamică, eficientă și carismatică. »

Thierry Metroz – Director Design, DS Automobiles

 

Partea frontală afișează o nouă semnătură luminoasă. Farurile, mai subțiri, propun sistemul DS MATRIX LED VISION cu tehnologia Matrix și funcție de iluminare direcțională. Acestea sunt completate de lumini de zi cu 98 de LED-uri pe fiecare parte (întregul sistem include 150 LED-uri). Grila DS WINGS cu formă tridimensională se remarcă prin efectul de diamant. Capota lungă accentuează latura dinamică a automobilului.

 

Profilul asociază linii fluide și ascuțite. Mânerele retractabile ale portierelor sunt în concordanță cu aripile cu suprafețe sculptate. Raportul caroserie/ roți de mari dimensiuni (inclusiv roți de 20 inch cu inserții aerodinamice) este împrumutat de la conceptul DS AERO SPORT LOUNGE, pentru a afișa o prezență unică și impunătoare.

 

În partea din spate, linia plafonului se întinde până la luneta puternic înclinată cu serigrafie emailată, simbol al expertizei recunoscute a mărcii. Rezultatul este o siluetă elegantă și, în același timp, aerodinamică. Aripile spate afișează o musculatură generoasă, cu curbe și margini ascuțite, ce pun în valoare montantul C cu finisaj negru lucios și emblema DS Automobiles. Blocurile optice spate imită solzii de reptilă, o semnătură luminoasă de nouă generație.

 

Designul elegant al noului DS 4 este subliniat de bara de protecție specifică, la care se adaugă inserții subtile de crom și plafonul negru, ce oferă o postură atletică, impunătoare.

 

DS 4 CROSS joacă pe percepția vizuală a unui SUV ce a primit un tratament în partea inferioară a barei de protecție, subliniat de protecția specifică și de nuanța negru mat. Ramele geamurilor laterale în nuanță negru lucios, grila de culoare negru lucios, jantele distinctive, barele de plafon și plafonul în culoarea caroseriei completează aspectul premium. DS 4 CROSS poate fi dotat opțional cu tehnologia Advanced Traction Control cu Hill Assist Descent Control, pentru o aderență îmbunătățită, cu modurile nisip, zăpadă și noroi.

 

Mai dinamic, DS 4 PERFORMANCE LINE propune un exterior cu finisaj negru și pachetul Black (DS WINGS, bandou între farurile spate, grilă și rame geamuri laterale), jante negre specifice din aliaj și un interior exclusiv.

 

Design interior pur și fluid, tapițerie «hand-made»

 

Pentru o relaxare deplină la bord, DS 4 propune un interior digital, fluid și ergonomic. Fiecare element este integrat în mod intuitiv, pentru o stare de relaxare completă la bord.

 

Comenzile sunt regrupate în trei zone de interfață, pentru o experiență simplificată. Tehnica guiloche Clous de Paris, inspirată de arta fabricării ceasurilor pune în valoare elemente precum:

 

-           Decorul “sabre” de pe planșa de bord ce regrupează comenzile aerului condiționat și DS AIR: aeratoarele invizibile.

 

-           Comenzile geamurilor electrice ce se aliniază cu aeratoarele laterale integrate în portiere.

 

-           Sistemul DS SMART TOUCH, un ecran tactil de 5 inch asociat cu DS IRIS SYSTEM și DS E-TOGGLE, comanda compactă pentru transmisia automată, amplasată pe consola centrală.

 

DS AIR este un sistem inovator de ventilație, cu aeratoare centrale compacte, prevăzute cu aripioare invizibile. Sistemul garantează o direcție optimă, în sus și în jos, a fluxului de aer. Întregul sistem funcționează asemenea unei ventilații clasice, cu o eficiență optimă. Aspectul integrat și sobru contribuie la designul fluid și pur al planșei de bord.

 

Interiorul prezintă două zone distincte: o zonă de contact pentru confort și o zonă interactivă pentru diferitele interfețe. Comenzile ștergătoarelor sunt în două culori, pentru o interacțiune cognitivă îmbunătățită.

 

Habitaclul primește materiale precum pielea, Alcantara®, carbonul forjat, lemnul, precum și noi tehnici de tapițerie ce îmbină rafinamentul și tehnologia.

 

Scaunele sunt ventilate și au funcție de masaj. Acestea au în compoziția lor o spumă densă, pentru un nivel excepțional de confort. Forma de scoică oferă o bază de susținere fără precedent, pentru un stil inovator.

 

Interiorul în două culori se remarcă prin scaunele cu piele Gris Galet, asociate cu elemente clare, netede la atingere, îmbrăcate în piele și cu design Clous de Paris. Zona interactivă prezintă decoruri din lemn Frêne Brun și piele Nappa Brun Criollo de înaltă calitate.

 

Simbol al savoir-faire-ului mărcii DS Automobiles, interiorul OPERA propune scaune cu piele Nappa Brun Criollo tip brățară de ceas. Decorul din lemn Frêne Brun și suprafețele generoase cu piele Nappa Brun Criollo completează acest univers luxos.

 

În habitaclu se regăsesc numeroase proceduri «hand-made», simbol al măiestriei artizanilor mărcii DS Automobiles. Cusăturile ascunse subliniază calitatea pielii ce îmbracă panourile ușilor. Decorul din lemn Frêne Brun sau volanul îmbrăcat în totalitate în piele sunt o altă expresie a priceperii franțuzești.

 

Interiorul Pebble Grey și Criollo Brown degajă impresia de spațiu și de luminozitate. Scaunele, consola centrală, cotiera centrală și cotierele de ușă finisate în piele granulată Pebble Grey contrastează cu planșa de bord îmbrăcată în piele Nappa, cu volanul îmbrăcat în piele Criollo Brown și cu decorurile de lemn Brown Ash. În centrul acestui univers se regăsesc scaunele îmbrăcate în piele granulată Pebble Grey.

 

Cele două interioare, Criollo Brown OPERA cu Pebble Grey și Criollo Brown, sunt oferite opțional pe nivelurile de echipare RIVOLI și TROCADERO pentru DS 4 și DS 4 CROSS. Nivelul de echipare RIVOLI oferă în dotare standard un interior din piele Basalt Black, premium și elegant; pe nivelul de echipare TROCADERO interiorul propune scaune îmbrăcate în tapițerie textilă Tungsten Diamond cu pânză Black DS.

 

Nivelurile de echipare PERFORMANCE LINE și PERFORMANCE LINE+  accentuează dinamismul noului DS 4. Alcantara® îmbracă planșa de bord, panourile ușilor și întreaga consolă centrală. Scaunele încorporează o spumă de înaltă densitate și sunt îmbrăcate în material textil Basalte și Alcantara®, cu broderie și cusături specifice Carmin și Gold. Secțiunea inferioară a volanului este decorată cu un element unic din carbon forjat.

 

DS 4 BASTILLE și DS 4 BASTILLE + oferă un interior cu tapițerie textilă Tungsten sau interior cu tapițerie textilă Tungsten Diamond, pânză DS Black și scaune ce încorporează spumă de înaltă densitate.

 

Habitaclul este prevăzut cu iluminat ambiental ce poate fi personalizat, conceput pentru a accentua elementele laterale și a contribui la o stare de bine autentică. Ambianța sonoră este asigurată de sistemul Hi-Fi FOCAL ELECTRA de 690 Watt cu cele 14 difuzoare și de geamurile laterale acustice, o altă premieră în segment.

 

Un sistem de purificare a aerului protejează în mod activ habitaclul cu senzori pentru particulele PM2.5 din interior și detectarea poluării din exterior. Aerul ce intră în mașină este optimizat grație unui sistem de filtrare ce purifică aerul interior în numai câteva minute. Calitatea aerului este înregistrată și afișată pe ecranul central.

 

Tehnologie augmentată

 

Conceput pe o nouă versiune a platformei EMP2 cu 70 % componente noi sau exclusive, DS 4 oferă tehnologia plug-in hybrid încă de la lansare (225 CP și autonomie de peste 50 km în modul zero emisii. (ciclul mixt WLTP). DS 4 se distinge prin sistemul de infotainment de nouă generație, tehnologii de asistență la condus inedite în segmentul C-Premium și un sistem inovator de afișare a informațiilor.

 

Tehnologia E-TENSE

 

Designerii mărcii DS au conceput DS 4 pe o nouă versiune a platformei EMP2. Modulară, dinamică și sigură, noua versiune este capabilă să găzduiască diferite tipuri de motorizări.

 

Noua versiune a platformei EMP2 asigură performanțe îmbunătățite și oferă mai multă libertate de expresie, pentru o siluetă de proporții inedite.

 

Arhitectura

 

Arhitectura a fost dezvoltată pentru a obține proporțiile și performanța aerodinamică dorite. Raportul caroserie-roți este unic în segment și în universul automobilelor premium și contribuie la o siluetă atletică și eficientă, cu podeaua de pe rândul 2 și ansamblul capotă-aripă coborâte.

 

Greutate redusă

 

Noua versiune a platformei EMP2 introduce componente noi din materiale compozite, piese structurale presate la cald și elemente mai compacte, precum unitatea de aer condiționat, ceea ce eliberează spațiul de depozitare. Portbagajul oferă un volum de 430 litri, are funcție de deschidere hands-free și hayon motorizat.

 

Siguranță

 

Noua versiune a platformei EMP2 a fost concepută pentru a respecta cele mai noi și mai stricte standarde de siguranță, fără a compromite greutatea totală a structurii.

 

Calități dinamice și acustice

 

DS 4 duce și mai departe ideea de liniște dinamică, intens promovată de marca DS Automobiles. S-au folosit soluții tehnice precum sudarea prin lipire (aproape 34 de metri de cordon adeziv, dar și puncte de sudură utilizate pentru structura mașinii), precum și elemente de suspensie și de direcție în totalitate regândite, ce oferă un confort la condus de referință, o rigiditate optimă a caroseriei și o responsivitate excepțională, ce invită la plăcere la condus. 

 

Motorizarea E-Tense, campioană în Campionatul de Formula E

 

În versiunea plug-in hybrid, DS 4 E-TENSE 225, moștenește expertiza oferită de DS Performance și de cele patru titluri (Piloți și Echipe) obținute în Campionatul de Formula E, în 2019 și 2020. Performantă, dar și eficientă, motorizarea asociază un motor cu 4 cilindri PureTech ce oferă 180 CP și un motor electric de 110 CP, cuplat la o baterie de 12,4 kWh, pentru o autonomie de până la 55 km în ciclul mixt WLTP. Grație cuplului de 360 Nm, vehiculul atinge 100 km/h în 7,7 secunde și parcurge 1. 000 de metri cu start de pe loc într-un timp de 27,3 secunde, pentru un consum de numai 1,3 litri / 100 km și emisii începând de la 29 grame de CO2 per km în ciclul mixt WLTP.

 

Disponibil cu motoare pe benzină și Diesel cu o putere cuprinsă între 130 și 225 CP

 

Clienții vor avea la dispoziție 3 modele de motoare pe benzină, PureTech 130 Automatic, PureTech 180 Automatic și PureTech 225 Automatic, în timp ce oferta diesel include o unitate BlueHDi 130 Automatic, cu un consum (începând de la 4,8 litri / 100 km la motorul Diesel și 5,9 litri / 100 km pentru motoarele pe benzină, în ciclul mixt WLTP) și emisii de CO2 (125 g /km la motorul Diesel și 135 g / km pentru motoarele pe benzină) foarte competitive în raport cu concurența.

 

O versiune 100% electrică, în curs de dezvoltare

 

În 2024, DS 4 va beneficia de o motorizare 100% electrică, odată cu sosirea unor noi tehnologii (motorizare și baterie).

 

Anvelope eficiente

 

DS 4 propune jante de până la 20 inch și roți de 720 mm. Marca a conceput o gamă specială de roți « Tall & Narrow » ce limitează perturbațiile aerodinamice și favorizează emisiile scăzute de CO2. Noua gamă oferă, în același timp, un design atractiv și un confort de excepție. DS 4 va fi disponibil cu roți All Season 3PMSF de clasa A, cu diametru de 19 inch. Versiunile E-TENSE oferă jante de aliaj de 20 inch și anvelope de clasa A. Jantele au o greutate redusă cu 10 % (1,5 kg per roată) și inserții aerodinamice, pentru o aerodinamică crescută, un consum redus de carburant și emisii de CO2 scăzute.

 

Un pachet de tehnologii unice în segment

 

În materie de conectivitate, s-au căutat soluții pentru ca șoferul să nu își ia ochii de la drum, un gaj incontestabil al siguranței. DS EXTENDED HEAD UP DISPLAY oferă o experiență vizuală avangardistă ce reprezintă un prim pas către realitatea augmentată. Grație unei noi tehnologii imersive, informațiile esențiale pentru condus sunt proiectate direct pe drum. Folosind o iluzie optică, informații, precum viteza, sistemele de asistență la condus, navigația, mesajele de alertă sau chiar melodiile ascultate la bord sau apelurile primite sunt proiectate la patru metri în fața parbrizului, pe o diagonală de 21 inch, o premieră în acest segment.

 

Tehnologia senzorială și experimentală face parte din sistemul de infotainment de 10 inch, în totalitate regândit: DS IRIS SYSTEM. Noua interfață încorporează ergonomia unui smartphone cu o interfață tactilă, fluidă și reactivă, bazată pe ideea de profiluri în totalitate personalizabile. Setările și afișajul se încarcă automat atunci când utilizatorul urcă la bordul mașinii, astfel că toți pasagerii pot ajusta conținutul în funcție de nevoile lor.

 

DS IRIS SYSTEM poate fi controlat prin voce și gesturi și include un asistent personal care înțelege ce îi spui, pentru ca sistemul să execute ce vrei tu.

 

DS IRIS SYSTEM este secondat de DS SMART TOUCH, un sistem inedit de control prin gesturi, amplasat pe consola centrală. Oricare dintre funcțiile principale ale sistemului pot fi activate cu un simplu gest, fără a lua ochii de la drum. Ideal amplasat la îndemână, ecranul recunoaște gesturi obișnuite, precum mărirea și micșorarea distanței focale sau chiar scrisul de mână. Sistemul se actualizează în timp real, în cloud.

 

Confort și liniște dinamică

 

DS 4 este echipat cu DS Drive Assist, introdus deja pe ultimele modele din gama DS, ce oferă o experiență de condus autonom de nivelul 2: regulatorul de viteză adaptează viteza în funcție de trafic și oprește și pornește vehiculul în ambuteiaje. Sistemul asigură și poziționarea precisă a mașinii pe bandă, la alegerea conducătorului auto.

 

Începând cu 2022, DS 4 va primi un update major pentru acest sistem, cu DS DRIVE ASSIST 2.0, ce integrează noi funcții: depășirile semi-automate, adaptarea vitezei în curbe, anticiparea limitei de viteză. Volanul este echipat cu senzor de prindere care verifică dacă conducătorul auto este activ la volan, deoarece acesta trebuie să dețină în permanență controlul mașinii.

 

Radarele amplasate la colțurile mașinii oferă funcții precum, monitorizarea unghiului mort pe distanțe lungi (pe o rază de 75m) și alertă la traficul din spate, pentru a evita pericolele aflate în punctul mort.

 

Unul dintre atuurile modelului DS 4 este suspensia controlată electronic, DS ACTIVE SCAN SUSPENSION, o exclusivitate în acest segment.  Tehnologia utilizează o cameră video amplasată în partea superioară a parbrizului, patru senzori de înălțime și trei accelerometri, care analizează în permanență natura drumului și reacțiile mașinii. DS ACTIVE SCAN SUSPENSION acționează în timp real și independent asupra fiecărei roți și ajustează modul în care suspensia este mai fermă sau mai moale, în funcție de imperfecțiunile drumului. Rezultatul este un confort îmbunătățit, indiferent de starea drumului.

 

DS NIGHT VISION este o altă tehnologie ce permite mărcii DS Automobiles să se detașeze de concurență. O cameră video cu infraroșu, amplasată la nivelul grilei DS 4 detectează prezența pietonilor și a animalelor în fața vehiculului pe o distanță de până la 150 metri și afișează imaginea pe instrumentarul de bord digital pentru ca șoferul să anticipeze pericolele și să reacționeze în consecință. Un real beneficiu în materie de siguranță ce asigură un condus odihnitor, chiar și pe timp de noapte.

 

Semnătura luminoasă DS

 

Farurile de ultimă generație DS MATRIX LED VISION, mai subțiri și mai moderne, introduc tehnologiile Matrix Beam și Dynamic Bending Light (iluminat dinamic în viraje) pe modelul DS 4, pentru o identitate distinctivă și unică.

 

Farurile DS MATRIX LED VISION sunt alcătuite din trei module LED, ce reprezintă semnătura mărcii DS Automobiles.

 

Modulul interior este utilizat pentru funcția fază scurtă. Modulul central rotativ poate să creeze un unghi de 33,5°; luminează marginea părții carosabile, amintind de farurile direcționale ce echipau modelul DS din anul 1967. Modulul exterior Matrix Beam se aprinde pentru faza de drum. Este împărțit în 15 segmente care se aprind și se sting independent, în funcție de condițiile de trafic detectate.

 

Sistemul se adaptează la condițiile de trafic, la unghiul volanului, viteză și condițiile meteo, cu cinci moduri pre-setate : oraș, zona rurală, autostradă, vreme nefavorabilă și ceață. Fasciculele detectează împrejurimile cu precizie și se adaptează pentru a putea rula cu luminile de drum, fără a deranja ceilalți participanți la trafic.

 

Farurile DS MATRIX LED VISION sunt completate de noile lumini de zi, formate din 98 de LED-uri, pentru un design și mai tehnologic.

 

Mediu

 

DS 4 are în compoziția sa 95 % materiale reutilizabile și 85 % piese reciclabile, din metal și polimeri. Planșa de bord este realizată în procent de 20 % din cânepă, pentru părțile care nu pot fi văzute. Polipropilena, fibrele de poliester și de elastomeri sunt utilizate sub șasiu ca deflectoare, pentru reducerea zgomotului sau ca puncte de sprijin.

 

Gama DS 4

 

Gama este formată din 3 versiuni: DS 4, DS 4 CROSS și DS 4 PERFORMANCE LINE. Fiecare versiune beneficiază de mai multe niveluri de echipare:

 

Patru niveluri de echipare pentru DS4: BASTILLE, BASTILLE +, TROCADERO și RIVOLI, precum și o ediție limitată, LA PREMIÈRE, la lansare

CROSS TROCADERO și CROSS RIVOLI pentru versiunea DS 4 CROSS,

PERFORMANCE LINE și PERFORMANCE LINE + pentru versiunea DS 4 PERFORMANCE LINE.

 

Șapte nuanțe

 

Sunt disponibile șapte nuanțe, dintre care 2 noi, OR CUIVRÉ și GRIS LAQUÉ ce completează celelalte culori: CRISTAL PEARL, GRIS PLATINIUM, ROUGE VELVET, BLANC NACRÉ și NOIR PERLA NERA.

 

DS 4 a fost deja prezentat în toate DS STORES din Europa, Asia, America de Sud și Africa. Așezat pe un scaun cu piele Nappa tip brățară de ceas, clientul poate să configureze modelul și să îl descopere grație DS VIRTUAL VISION, cu o cască de realitate virtuală.

 

DS 4 va fi disponibil la vânzare începând cu al patrulea trimestru al anului 2021.

 

DS 4 LA PREMIÈRE: Ediție limitată de lansare

 

Disponibilă cu trei motorizări (E-TENSE 225, PureTech 180 Automatic și PureTech 225 Automatic), DS 4 LA PREMIÈRE este o ediție limitată exclusivă de lansare, care se poziționează în vârful gamei DS 4. DS 4 LA PREMIÈRE oferă interiorul Criollo Brown OPERA, precum și dotări standard excepționale, precum DS EXTENDED HEAD-UP DISPLAY, DS IRIS SYSTEM, DS SMART TOUCH, DS MATRIX LED VISION, DS ACTIVE SCAN SUSPENSION și DS DRIVE ASSIST. La exterior, DS 4 LA PREMIÈRE se distinge prin asocierea unică între o grilă neagră cu inserții cromate de diamante, DS WINGS în nuanță negru lucios, emblema exclusivă “1”, specifică acestei ediții limitate, bandoul negru ce leagă blocurile optice spate și ornamentele de culoare neagră pentru geamurile laterale. Această ediție limitată este disponibilă în două nuanțe, Cristal Pearl și Lacquered Grey, aceasta din urmă beneficiind în exclusivitate de mânere de uși retractabile în culoarea caroseriei.

 

Lansarea comercială a modelului DS 4 va avea loc la sfârșitul anului 2021.

 

 

Despre DS AUTOMOBILES

 

 

Animată de spiritul avangardist și susținută de o moștenire excepțională, marca DS, născută în anul 2014, își propune să întruchipeze arta franceză a călătoriei. Produse remarcabile, savoir-faire de lux franțuzesc perceptibil, însoțit de o suită de servicii personalizate, DS Automobiles oferă o experiență unică înainte, în timpul și după fiecare călătorie.

 

Concepute pentru clienții care doresc să se remarce, care vor să călătorească în întreaga lume și să se bucure de fiecare clipă, modelele DS îmbină rafinamentul cu tehnologia. Cu noul DS 3, DS 4, noul DS 7 și DS 9, marca DS oferă o gamă globală.

 

Pe baza numeroaselor recorduri înregistrate de la intrarea sa în Formula E în 2015, inclusiv titluri duble la Echipe și Piloți, DS Automobiles se află în prima linie a electrificării, prin vânzarea fiecăruia dintre modelele sale cu o versiune electrificată. Sub eticheta E-TENSE, DS Automobiles oferă grupuri motopropulsoare 100% electrice, precum și plug-in hybrid cu până la 360 cai putere și tracțiune integrală. Din anul 2024, fiecare model nou lansat de DS Automobiles va fi 100% electric.

 

Pentru clienții săi cu gusturi rafinate, DS Automobiles a conceput o suită de servicii exclusiviste, numită „ONLY YOU, a wealth of attention“ (NUMAI TU, atenție din belșug).

 

Prezentă în 41 de țări, marca DS a creat și dezvoltat o rețea de distribuție exclusivistă care include 450 DS STORES la nivel mondial.