MERGI LA CONȚINUT
ANTONIO FELIX DA COSTA A OBȚINUT PRIMUL PODIUM CU DS TECHEETAH
ANTONIO FELIX DA COSTA A OBȚINUT PRIMUL PODIUM CU DS TECHEETAH
January 22, 2020
22 Ianuarie 2020

În căldura copleșitoare de pe circuitul Antofagasta Minerals din Santiago de Chile, noul pilot DS TECHEETAH Antonio Felix Da Costa și-a asigurat primul podium și în același timp locul doi pentru noua sa echipă.

 

Avansând în pluton după ce a plecat de pe poziția a 10-a pe grilă, cu câteva depășiri senzaționale, pilotul portughez a condus cursa până în ultimul tur, atunci când a trebuit să încetinească pentru a răci temperatura din mașină și pentru a putea termina.

Xavier Mestelan Pinon: „Cel de-al 50-lea E-Prix din Formula E pentru DS Automobiles ne-a făcut să vibrăm, iar piloții noștri au demonstrat că suntem aici pentru a câștiga. Chiar dacă există o mare dezamăgire pentru Jean-Éric, locul 2 asigurat de Antonio după o evoluție magnifică și viteza mașinilor noastre au fost absolut excepționale azi, iar acest lucru este mai mult decât satisfăcător. Cu toate acestea, am fi putut merge mai bine și este esențial să muncim mai mult pentru a ne atinge obiectivulprincipal – să păstrăm ambele titluri!”

 

Antonio Felix Da Costa: „Este minunat să obțin un prim podium și să lupt pentru victorie cu noua mea echipă, după doar trei curse disputate. Încă avem multe de făcut, deoarece astăzi ar fi trebuit să câștigăm, dar suntem încă o echipă nouă și încă mai avem câteva lucruri pe care să le reglăm.

Am făcut o greșeală cu managementul energiei astăzi și am crezut că suntem bine astfel, așa că am preluat conducerea cursei, dar a trebuit să încetinesc destul de repede pentru a reuși să gestionăm temperatura. Până la urmă, este mai bine să terminăm pe locul doi și să obținem punctele decât să nu terminăm cursa deloc.”