FAQ – DS CONNECTED NAVIGATION

FAQ – DS CONNECTED NAVIGATION

DS CONNECTED NAVIGATION
ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Ce reprezintă echipamentul de Navigație DS și serviciile asociate TomTom incluse în Connected Navigation Pack?

Este vorba despre sistemul de navigație de nouă generație care echipează vehiculele marca DS. Acest sistem de navigație propune următoarele funcționalități:

  • Un ecran tactil capacitiv: mai responsiv și mai rapid, oferă o fluiditate și o luminozitate comparabilă cu cea a ecranelor ce echipează smartphone-urile de ultimă generație.
  • Hartă 3D TomTom. Beneficiezi gratuit de 4 actualizări pe an pentru hărțile TomTom, online, prin intermediul aplicației MyDS;
  • Recunoaștere vocală pentru a controla principalele funcții ale sistemului (navigație, media, confort la bord etc.).
  • Serviciile TomTom incluse în Connected Navigation Pack, inclusiv alertele Speedcam, cu condiția ca vehiculul să fi fost achiziționat în zona de comercializare a serviciilor și ca vehiculul să fie echipat cu echipament de Navigație DS (Germania, Belgia, Spania, Franța, Italia, Luxemburg , Țările de Jos, Polonia, Portugalia, Regatul Unit, Elveția, Finlanda, Norvegia, Suedia, Danemarca, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Romania, Croatia, Grecia, Irlanda).

Pentru detalii privind acoperirea serviciilor TomTom incluse înConnected Navigation Pack consultă Termenii & Condițiile Serviciului.

În cazul în care vehiculul este echipat cu Navigație integrată DS și DS Connect Box (buton SOS prezent), conexiunea la serviciile conectate se face automat, fără costuri suplimentare. Intr-adevăr, cardul SIM prezent în vehicul permite schimbul de date prin intermediul Internetului.

În cazul în care echipamentul DS Connect Box nu este prezent pe vehicul, conexiunea la internet se va face în BlueTooth prin intermediul smartphone-ului și planului de date. Primul tip de conexiune necesită asocierea telefonului.
Pentru mai multe informații privind activarea serviciilor, te invităm să consulți acest link. LINK CĂTRE PAGINA FAQ “ACTIVARE NAVCO”

O descriere a serviciilor conectate este disponibilă aici. LINK CĂTRE PAGINA WEB CU SECȚIUNEA NAVCO (URL)

Cum pot să activez serviciile Connected Navigation Pack inclusiv Alertele Speedcam la bordul vehiculului meu?

Pentru activarea serviciilor, vizitează DS Service Store [link către site-ul local] și loghează-te la contul tău. În cazul în care nu ai creat încă un cont, poți să îți creezi un cont în magazin.
După ce te-ai abonat: Logo-ul TomTom este afișat în partea dreaptă de jos a paginii NAVIGAȚIE de pe ecranul tactil. Aceasta înseamnă că serviciile navigației conectate sunt activate și disponibile.

/! Trebuie să aștepți cel puțin 2 minute după ce vehiculul a fost pornit și să te afli într-o zonă acoperită de operatorul telecom pentru ca acest logo să apară.

În cazul în care logo-ul TomTom Traffic nu este vizibil pe ecran trebuie să aplici instrucțiunile din sheet-urile privind activarea de mai jos. Pentru aceasta, te invităm să identifici, printre cele trei tutoriale de mai jos, tutorialul adaptat modelului vehiculului tău și echipamentului prezent în vehicul.

Acest tutorial te privește dacă vehiculul tău este echipat cu buton SOS-Urgență.
ACTIVAREA SERVICIILOR

Acest tutorial te privește dacă vehiculul tău nu este echioat cu buton SOS-Urgență. Tutorialul explică procedura de activare cu ajutorul Smartphone-ului.
ACTIVAREA  SERVICIILOR VIA SMARTPHONE TETHERING

Dacă logo-ul TomTom Traffic nu este vizibil pe ecran, mergi la DIAGNOSTIC NAVCO.

Cum pot să configurez servciile Connected Navigation Pack, inclusiv alertele Speedcam la bordul vehiculului meu?

Vehiculul tău este echipat cu Connected Navigation Pack. Setările principale care îți permit să te bucuri de aceste servicii sunt descrise mai jos:

  •  Afișarea serviciilor pe hartă
  • Setări carburant
  • Configurarea și declararea unei zone cu risc
  • Afișare hartă în 2D / 3D

 Afișarea unuia sau mai multor servicii pe hartă

Cu Connected Navigation Pack poți să afișezi pe ecran traficul, zonele cu risc, stațiile de benzină/stațiile de încărcare publice, parcări și condiții meteo. Pentru aceasta, apasă butonul “Navigație” apoi pictograma “Meniu Rapid” din partea dreaptă de jos a ecranului.
Untitled-1

Selectează serviciile dorite.
Untitled-2

Setări carburant

Cu Connected Navigation Pack și serviciile acestuia poți să afișezi pe ecran stațiile de benzină și prețurile carburanților. Afișajul este permis doar în modul 2D.

Pentru aceasta, apasă butonul “Navigație”, apoi pictograma “Meniu Rapid” din partea dreaptă de jos a ecranului.
Untitled-3

Apasă “POI pe hartă”.
Untitled-4

Găsește și selectează opțiunea “Stație Servicii” din lista derulantă. Click pe icoana albastră stație carburant.
Untitled-4

Configurarea și declararea unei zone cu risc

Untitled-6

Pentru a configura o alertă sonoră:
Apasă butonul “Navigație” apoi apasă “MENIU”, apoi apasă “Setări” și “Alerte”. Treci de la “Alertă zone cu risc” la “Activat” și apasă triunghiul. În cele din urmă, bifează căsuța “Redă o alertă sonoră”.
Nivelul sonor al alertelor privind o zonă cu risc este același cu cel al instrucțiunilor de îndrumare ale sistemului de navigație conectată, nu poate fi diferențiat. Acest volum poate fi setat în setările audio pentru fiecare profil (meniu voce). Poți, totuși, să păstrezi alerta sonoră pentru alertele privind zonele cu risc și să dezactivezi intrucțiunile de îndrumare în setările sistemului de navigație conectată.

Pentru a declara o zonă cu risc:
Click pe triunghiul din partea stângă de sus de pe afișajul nevigației conectate și confirmă prezența unei zone cu risc.
Un mesaj confirmă faptul că declararea zonei a fost luată în considerare. De fiecare dată când declari* o viteză maximă autorizată, vei trimite o alertă către TomTom. În cazul în care mai mulți utilizatori trimit aceeași alertă către aceeași zonă, TomTom va valida alerta semnalizând această zonă nouă către toți utilizatorii din comunitate.
*Numai viteza poate fi raportată.
În cazul în care triunghiul nu apare, apasă butonul “Navigație” apoi apasă “MENIU”, apoi “Setări” și “Hartă”. Verifică căsuța “Autorizează declararea unei zone cu risc”.

Afișarea hărtii 2D/3D

Untitled-7

Reprezentarea cartografiei poate fi îmbunătățită grație unei modelări 3D a clădirilor cu o afișare fotorealistă a monumentelor principale, pentru marile orașe europene. Altitudinea este luată, de asemenea, în considerare pentru a reprezenta văile, dealurile și munții.

Activarea modului de afișare 3D:
Apasă butonul “Navigație”, apoi “Setări” și “Afișare”. Selectează opțiunea “Perspectivă”, apoi activează vizualizarea 3D a terenului și clădirilor selectând “PORNIT”.
Confirmă apăsând OK.

Activarea modului de afișare 2D:
Apasă butonul “Navigație”, apoi “Setări”și “Afișare”. Selectează apoi opțiunea”Nord sau orientat spre vehicul”.
Confirmă apăsând OK.

Ce pot să fac în cazul în care sistemul de navigație conectată nu mai afișează Alerte privind zonele cu risc, informații cu privire la trafic, prețul carburanților, condițiile meteo și informații cu privire la parcări?

Primul pas este să verifici dacă există pentru vehiculul tău un contract activ.

Pentru aceasta, trebuie să te loghezi în contul tău din DS Services Store, apoi click pe ‘Serviciile mele’.

– În cazul în care contractul tău a fost reziliat pentru neplată, te rugăm să încerci să te abonezi din nou direct în DS Services Store
OBSERVAȚIE: Cardurile bancare virtuale nu sunt acceptate.

– În cazul în care contractul tău a expirat, te invităm să reînnoiești contractul tău în DS Services Store.

– În cazul în care contractul tău este activ, te invităm să verifici dacă Navigația Conectată și Alertele privind zonele cu risc sunt activate în vehiculul tău. Un tutorial este disponibil mai sus – Cum pot să activez serviciile Connected Navigation Pack inclusiv Alertele Speedcam la bordul vehiculului meu?

Pot să accesez serviciile Connected Navigation Pack în vehiculul meu?

Connected Navigation Pack este disponibil doar pentru vehiculele produse după data 12/2020 și echipate cu sistemul de navigație DS:
Vizitează pagina. Dacă vehiculul tău este eligibil, poți să semnezi un contract care va fi activat în mod automat pentru vehiculul tău.
Acoperirea geografică detaliată pentru acest serviciu este disponibilă în Condițiile Generale ale Serviciilor.