April 28, 2018

PODIUM PARIZIAN PENTRU SAM BIRD ȘI DS VIRGIN RACING

PODIUM PARIZIAN PENTRU SAM BIRD ȘI DS VIRGIN RACING

Locul al treilea pentru Sam Bird, la finalul unei ultime etape dramatice din cadrul ePrix Paris. DS Virgin Racing se menține pe a doua poziție în campionatul de Formula E. Următoarea etapă începe pe 19 mai la Berlin.

Sam Bird a ocupat locul al treilea în cadrul cursei ePrix din Paris. Acestă a treia urcare consecutivă pe podium permite pilotului britanic și echipei DS Virgin Racing să își consolideze al doilea loc în clasamentul piloților și echipelor.

Bird a fost rapid încă de la începutul zilei, stabilind cel mai bun timp al primei etape, în timp ce co-echipierul său Alex Lynn s-a clasat pe locul 6. În sesiunea de calificări, Sam Bird a ocupat locul al doilea, în timp ce Jean-Eric Vergne a ocupat primul loc. Cu numai o jumătate de secundă în urma celui mai bun timp, Alex Lynn s-a clasat pe locul al 15-lea.

Pe măsură ce cursa a continuat, Bird a reușit să îl depășească pe André Lotterer, clasându-se pe locul al doilea, primul loc fiind ocupat de Jean-Eric Vergne.

În a doua jumătate a cursei, Lotterer a reușit să îl depășească pe Bird în urma unui atac ferm, iar pe Lucas di Grassi în următoarea etapă. Ocupând locul al patrulea la începutul ultimului tur, britanicul a dat semne că nu va urca pe podium, în timp ce Lotterer a terminat cu ușurință cursa. Rulând la viteză maximă, Sam Bird nu a reușit să-l evite, cu câțiva metri înainte de linia de sosire, pe francezul Jean-Eric Vergne (Techeetah), dar a trecut al treilea linia de finish și s-a clasat pe locul 14 în campionatul de Formula E.  Alex Lynn a ocupat locul 14.

Bird a afirmat: “Weekend-ul acesta am fost competitivi, dar Jean-Eric [Vergne] a realizat o cursă foarte inteligentă și nu am reușit să-l învingem. El a meritat să câștige și știu că este un moment special să te impui la tine acasă. Cursa a fost cu adevărat spectaculoasă și sunt fericit că am terminat al treilea și am adus puncte importante pentru mine și echipa mea.”

Lynn a afirmat: “Din nefericire, nu a fost cea mai bună zi pentru mine. Am fost destul de dezamăgit de calificare, ceea ce a îngreunat cursa mea. Am reușit să câștigăm câteva poziții, dar, din nefericire, nu am urcat în clasament. Știm totuși că suntem rapizi, iar obiectivul nostru este să recuperăm la Berlin.”

Alex Tai, pilotul principal al echipei DS Virgin Racing a comentat: “Echipa a avut un weekend fantastic la Paris, atât pe pistă, cât și în afara ei. Sam a câștigat un nou loc pe podium în cadrul acestei curse care s-a desfășurat în locurile natale ale constructorului nostru partener DS Automobiles. Am organizat aici și un Innovation Summit, în cadrul căruia am anunțat noul nostru parteneriat cu STANLEY Black & Decker, dar și sosirea unui nou acționar majoritar, Envision. Mai sunt doar patru curse și echipa noastră se menține pe o poziție puternică. Așteptăm cu nerăbdare următoarea cursă.”

Xavier Mestelan Pinon, director DS Performance a adăugat: “Sam ocupă podiumul pentru a treia oară consecutiv și se află în continuare în top trei la Paris. Această performanță ne permite să ne menținem în cursa pentru titlu în cadrul acestui campionat foarte solicitant.”

Yves Bonnefont, director general DS Automobiles: „Cursa de la Paris a fost una grozavă. Suntem încântați de spectacolul pe care fanii DS l-au realizat. Sam Bird a putut termina cursa pe trei roți, astfel cum a facut-o și DS 1955…Este deja o tradiție pentru marca noastră.”

Următoarea cursă de Formula E va avea loc la Berlin pe 19 mai. Pentru informații suplimentare accesați pagina de internet www.ds-virginracing.com.