March 25, 2022

COMPETIȚIA DS x MÉTIERS D’ART – ANNE LOPEZ, PRIMĂ CÂȘTIGĂTOARE, RECREEAZĂ DECORURILE MODELULUI DS 9

COMPETIȚIA DS x MÉTIERS D’ART – ANNE LOPEZ, PRIMĂ CÂȘTIGĂTOARE, RECREEAZĂ DECORURILE MODELULUI DS 9

Anne Lopez a fost desemnată primă câștigătoare a competiției DS x MÉTIERS D’ART. Ea și-a demonstrat expertiza prin realizarea decorului interior pentru un model DS 9 unic: DS 9 MÉTIERS D’ART.

  • Inițiată de marca DS Automobiles, DS x MÉTIERS D’ART este o competiție deschisă pentru artizanii creativi din Franța.
  • După succesul înregistrat de această primă ediție, marca DS pregătește o a doua competiție DS x MÉTIERS D’ART ce își propune să descopere noi talente.
  • Simbol al savoir-faire-ului franțuzesc de lux, marca DS Automobiles va fi, de asemenea, partener al Bienalei internaționale a meseriilor artistice și industriilor recreative Révélations, care va avea loc la Grand Palais Éphémère în perioada 9-12 iunie.

Parte integrantă a DS DESIGN STUDIO PARIS, departamentul CMF (Culori, Materiale, Finisaje) reprezintă mix-ul perfect dintre creație, lux și savoir-faire. Făcând parte dintr-o echipă cu orizonturi creative variate, acești designeri se află mereu în căutarea celor mai potrivite linii, texturi și nuanțe. Această proces de cercetare este susținut de expertiza atelierelor de tapițerie și vopsitorie, de calitatea furnizorilor parteneri, dar și de artizanii cu care DS Automobiles colaborează încă de la început pentru a-și îmbunătăți concept car-urile și a dezvolta viitoarele materiale, premium și exclusiviste.

Echipele mărcii DS Automobile au lansat un concurs de creație focusat pe cei mai buni artizani francezi, în parteneriat cu Studio Métiers Rares. Cu acest prilej, a fost aprofundată legătura creativă și inovatoare dintre DS Automobiles și acești profesioniști consacrați sau emergenti de pe scena meșteșugurilor creative.

Competiția DS x MÉTIERS D’ART a debutat în luna aprilie 2021 și s-a desfășurat în patru etape. Prima etapă a constat în înregistrarea canditaților. O comisie internă a desemnat zece participanți care au primit sarcina de a produce eșantioane în baza unui buget alocat.

Cei trei finaliști  (Anne Lopez – designer, Dimitri Hlinka și Nicolas Pinon, Jean-Baptiste Saint-Criq, marcheteria Cercus), aleși de un juriu format din echipele mărcii DS Automobiles și personalități influente din domeniul artei și creației (Pascal Morand, Președinte Executiv al Fédération de la Haute Couture et de la Mode, Lison de Caunes, Master of Art în marcheteria de paie, Hubert Barrère, director artistic în cadrul Maison Lesage și creator de corsete, Anna Le Corno, tâmplar și designer în cadrul Atelier Farouche Paris, Béatrice Foucher, CEO DS Automobiles, Thierry Metroz, director de design DS Automobiles și Jean-Philippe Vanhulle, director atelier tapițerie DS Automobiles) au fost invitați să creeeze un decor pentru panourilor portierelor modelului DS 9, încadrându-se în limitele unui buget. Juriul a desemnat-o pe Anne Lopez drept câștigătoare a primei competiții DS x MÉTIERS D’ART. Aceasta a primit un buget dedicat pentru a realiza decorul interior al unui model unic, DS 9 MÉTIERS D’ART.

Thierry Metroz, director de design DS Automobiles: „Încă de la lansarea mărcii DS Automobiles, am stabilit numeroase colaborări cu organizații, artiști și artizani care posedă un savoir-faire de excepție. Competiția DS x MÉTIERS D’ART se înscrie în acest proces permanent de căutare a inovației. Cu acest prilej, am descoperit un mare talent. Anne Lopez a creat un design extrem de puternic, cu mult rafinament și eleganță. Mi-a plăcut modul în care ea a adus mișcarea în creația ei și modul în care a captat lumina. Acest design se integrează perfect în spiritul interiorului sedanului DS 9 și are un impact cu adevărat uimitor atunci când descoperi cockpit-ul modelului DS 9 MÉTIERS D’ART.

Designerul Anne Lopez s-a bazat pe tehnicile artizanilor pentru a crea decorurile în afara cadrului. Ea se inspiră în special din mișcarea și efectul vântului asupra naturii. Absolventă a Școlii Naționale Superioare de Arte Frumoase de la Paris și a Școlii de Artă Murală din Versailles, lucrările ei au fost expuse în Europa, America și Asia și devine prima câștigătoare a competiției DS x MÉTIERS D’ART.

Anne Lopez, câștigătoarea competiției DS x MÉTIERS D’ART: „Mi s-a părut surprinzător și foarte inovator faptul că o marcă de automobile de lux precum DS Automobiles a apelat la artiștii profesioniști pentru a lucra la decorul interior al unei mașini. Am fost inspirată, pentru că lucrez cu mișcarea și cu vântul și mi s-a părut logic să transmit această dinamică. Încă din prima etapă m-am îndrăgostit de forma piesei cu care lucram, mi-am imaginat-o ca pe o aripă. Obiectivul meu a fost să creez un dialog între forma și materialul pe care urma să îl aplic. Mi-am imaginat un fel de penaj al unei creaturi hibrid, între pasăre și reptilă, între pene și solzi. Discuțiile cu juriul au fost foarte instructive. Am fost împinși să mergem și mai departe și sunt fericită și mândră că am fost desemnată câștigătoare.”

DS 9 MÉTIERS D’ART prezintă decoruri interioare realizate în stucco. Stratul este gravat de artist și se usucă pe măsură ce lucrarea progresează. Mișcarea dată pieselor este însoțită de jocuri de culori, cu zone care captează lumina, în special prin procesul de aurire, și cu zone aflate în umbră. O ediție unică, DS 9 MÉTIERS D’ART va fi expusă în curând în DS STORES.

O a doua competiție DS x MÉTIERS D’ART va fi organizată în perioada 2022-2023 pentru a iniția mai multe legături cu artizanii și a continua colaborarea cu aceștia, cu obiectivul de a dezvolta noi concepte creative.

Marca DS Automobiles va fi, de asemenea, partener al Bienalei internaționale a meseriilor artistice și industriilor recreative Révélations, care va avea loc la Grand Palais Éphémère în perioada 9-12 iunie. Marca va expune aici concept car-ul DS AERO SPORT LOUNGE, lansat în 2020.

DESPRE DS AUTOMOBILES

Animată de spiritul avangardist și de moștenirea excepțională a modelului 1955 DS, marca DS Automobiles, lansată în 2015, își propune să întruchipeze know-how-ul franțuzesc în materie de automobile de lux.

Concepute pentru clienții dornici să-și exprime propriul stil și aflați în căutarea tehnologiilor de ultimă oră, modelele DS îmbină rafinamentul și tehnologiile avansate. Marca DS lansează, odată cu DS 3 CROSSBACK, DS 4, DS 7 CROSSBACK și DS 9 o gamă de vehicule de talie mondială.

Singura marcă dublă campioană în Campionatul de Formula E (categoriile Echipe și Piloți) în 2019 și 2020, DS Automobiles este în fruntea electrificării mobilității și oferă toate modelele sale în versiune electrificată.  Sub semnătura E-TENSE, marca DS Automobiles propune motorizări 100% electrice și plug-in hybrid cu până la 360 CP și tracțiune integrală. Din 2024, toate modelele noi lansate de marca DS Automobiles vor fi numai în versiune 100% electrică.

Pentru clienții săi exigenți, DS Automobiles a creat experiența DS “ONLY YOU”, programul său de servicii exclusive pentru o experiență de brand unică.

Prezentă în 41 de țări, marca DS a creat și dezvoltat o rețea de distribuție exclusivistă care include 400 DS STORES și DS SALONS la nivel mondial.


 

Persoana de contact:

Rodica Ionescu
PR Manager – PEUGEOT/CITROËN/DS România
Tel: 0751 011 104
E-mail: rodica.ionescu@trustmotors.ro