DS 3 CROSSBACK E-TENSE

LUXUL ÎN FORMULĂ 100% ELECTRICĂ

Cu DS 3 CROSSBACK E-TENSE, mașina electrică intră într-o nouă eră. Cu o autonomie de peste 300 de km WLTP(1) și un design unic: inovația de marca DS te așteaptă s-o descoperi.

AUTOMOBILUL NOSTRU ELECTRIC CU O AUTONOMIE DE EXCEPȚIE

Bateria noului DS 3 CROSSBACK E-TENSE asigură o autonomie ce poate fi extinsă. Datorită recuperării energiei în timpul frânării, poți parcurge până la 380 de km. Fiecare călătorie este specială știind că ești la volanul unui SUV puternic și de încredere în același timp.

AFLĂ TOTUL DESPRE AUTONOMIA MAȘINII TALE ELECTRICE

O nouă lume se deschide în fața ta

Numeroase lucruri pot influența autonomia unui vehicul electric, printre acestea numărându-se condițiile meteorologice, precum și stilul tău de condus. Descoperă factorii care influențează eficaciența bateriei unei mașini electrice.

Temperatura din habitaclu

Încălzirea habitaclului la începutul călătoriei solicită foarte mult bateriile unei mașini electrice, reducând astfel autonomia. Este de preferat să preîncălzești sau să răcești în prealabil interiorul mașinii folosind aplicația MyDS în timp ce noul tău DS 3 CROSSBACK E-TENSE se încărcă.

Temperaturile exterioare

Căldura intensă și frigul aspru afectează reacțiile chimice din baterii, împiedicându-le să mențină un nivel optim de încărcare. În cazul noului DS 3 CROSSBACK E-TENSE pompa de căldură controlează temperatura bateriilor și reduce impactul indus de temperaturile extreme.

Stilul de condus

În cazul unui automobil electric rularea cu o viteză constantă menține nivelul autonomiei. Pune în prim plan condusul eco cu ajutorul celor trei moduri de rulare accesate prin intermediul schimbătorului de viteze.

Mașina se încarcă singură în timp ce conduci

Frânarea regenerativă

Datorită participării noastre în Campionatul Formula E, am dezvoltat mai multe inovații, cum ar fi frânarea regenerativă. Ca și în cazul frânei de motor, poți transforma energia cinetică în electricitate pe măsură ce mașina decelerează, încărcând astfel bateria mașinii tale electrice. Prin recuperarea energiei în timpul frânării, poți crește autonomia noului DS 3 CROSSBACK E-TENSE cu până la 20% în oraș. Această funcție poate fi activată cu o simplă apăsare a manetei schimbătorului de viteze.

Selectează modul de rulare care ți se potrivește cel mai bine

Noul DS 3 CROSSBACK E-TENSE oferă trei moduri de rulare, fiecare consumând mai multă sau mai puțină energie din baterie.
Modul Eco îți permite să păstrezi autonomia vehiculului electric. Unele funcții, cum ar fi temperatura interioară și recircularea aerului sunt ușor modificate pentru a reduce consumul de energie.
Modul Sport stimulează plăcerea de a conduce. Când este activat, permite noului DS 3 CROSSBACK E-TENSE să ofere putere și cuplu motor maxime pentru o experiență de condus și mai palpitantă.
Modul Normal controlează diferiții parametri ai mașinii pentru a asigura confortul maxim în fiecare călătorie.

(1)Datele privind autonomia și consumul de energie respectă procedura de testare WLTP, în baza căreia autovehiculele noi sunt omologate ca tip, începând cu data de 1 septembrie 2018. Acestea pot varia în funcție de condițiile de utilizare și de diferiți factori, cum ar fi : viteza, confortul termic la bordul vehiculului, stilul de condus și temperatura exterioară. Timpul de încărcare depinde în special de puterea încărcătorului de la bordul vehiculului, a cablului de încărcare, precum și de tipul și de puterea stației de încărcare utilizate. Pentru informații suplimentare, te rugăm să te adresezi dealerului tău. Pentru mai multe detalii despre WLTP te rugăm să accesezi pagina dedicată.