MAȘINI PLUG-IN HYBRID DE LA DS

 Combinația dintre benzină și electric pe motoarele noastre Hybride reîncărcabile E-TENSE oferă putere și flexibilitate. Electric este sinonim cu emisii reduse sau zero și oferă faze de pornire silențioase și dinamice.

MAȘINI PLUG-IN HYBRID DE LA DS
MAȘINI PLUG-IN HYBRID DE LA DS

SENINĂTATE

Conduci în deplină libertate cu vehiculele noastre Plug-in Hybrid

Conduci în deplină libertate cu vehiculele din gama DS Automobiles Plug-in Hybrid. Motorul Plug-in Hybrid E-TENSE este disponibil pe hatchback-ul compact DS 4, pe noul SUV DS 7 și pe sedanul DS 9.

AUTONOMIE

Află totul despre autonomia mașinii tale Plug-in Hybrid

Numeroase lucruri pot influența autonomia electrică a vehiculului tău Plug-in Hybrid, printre care condițiile meteorologice, precum și stilul tău de condus. Descoperă factorii care influențează eficacitatea bateriei unei mașini Plug-in Hybrid.

Viteza

Viteza este factorul cu cel mai mare impact asupra autonomiei vehiculului tău Plug-in Hybrid. La viteză mică, folosește modul electric. Este important să moderezi viteza pe autostrăzi pentru a păstra autonomia.

Comportamentul la volan și zona geografică

Comportamentul la volan și zona geografică au o influență majoră asupra autonomiei vehiculului tău Plug-in Hybrid. Condusul ecologic este îmbunătățit cu modul electric pe vehicule. Condusul lin și utilizarea frânării recuperative pot economisi până la 15% din autonomie.

Confort termic și încălzire

Căldura extremă sau gerul afectează reacțiile chimice ale bateriilor. Diferența de autonomie datorată încălzirii poate varia până la 35% între primăvară și iarnă. Pre-condiționarea mașinii tale este una dintre cele mai eficiente soluții pentru a-ți crește autonomia iarna și vara.

Și dacă treci la modul de economisire a energiei?

ÎMPINGE LIMITELE CU TEHNOLOGIA NOASTRĂ

Frânare Regenerativă

Frânare Regenerativă

Doar frânează pentru a reîncărca bateriile

Datorită angajamentului nostru față de Formula E, precum și titlului nostru de dublu campion, am dezvoltat mai multe inovații, inclusiv frânarea regenerativă. La fel ca o frână de motor, permite, în fazele de decelerare, transformarea energiei cinetice în electricitate, încărcând astfel bateria mașinii cu până la 20%.

Această funcție poate fi activată printr-o simplă apăsare a manetei de viteză.

Moduri de condus

Moduri de condus

Selectează modul de condus care ți se potrivește cel mai bine

Mașinile noastre Plug-in Hybrid au patru moduri de condus:

Modul HYBRID, activat implicit, îți permite să conduci în anumite momente în modul electric și în alte momente în modul termic. Util atât în oraș, cât și pe autostradă, îți oferă o utilizare optimă a energiei electrice.

Modul de Emisii Zero este ideal pentru călătoriile urbane. Poți călători mai mult de 75 km (ciclu WLTP în funcție de model) fără a utiliza o singură picătură de benzină. Tăcere absolută la bord, reacție excepțională: experimentează senzații noi.

Activează Modul SPORT pentru a dezlănțui potențialul DS E-TENSE. Motorul cu combustie oferă întreaga sa putere, asistat de cele două motoare electrice. Accelerare, accelerare, accelerare: plăcerea ta de a conduce este la apogeu.

Modul 4X4 sau 4WD (pe versiunea E-TENSE 4X4), întărește tracțiunea pe drumuri sau pe teren dificil. Puterea motorului cu combustie și a motoarelor electrice este transmisă uniform tuturor celor patru roți ale vehiculului, îmbunătățind foarte mult aderența, fie pe drumuri umede, noroioase, înzăpezite sau pe serpentine.

Moduri de condus
Funcția E-SAVE

Funcția E-SAVE

Economisește energie electrică pentru mai târziu

Funcția E-SAVE economisește energie electrică în baterii pentru o utilizare ulterioară. Acest mod este util mai ales atunci când te aștepți la o zonă de trafic restricționat, rezervată exclusiv vehiculelor “curate”.

Harta disponibilă prin intermediul ecranului tactil al noilor DS 7 și DS 9 E-TENSE îți arată în timp real limita unde poți conduce în modul electric, precum și punctele de încărcare.

ÎNCĂRCARE

Este întotdeauna momentul potrivit pentru a reîncărca

Există diferite moduri de a-ți încărca bateria mașinii tale electrice. În funcție de metoda de încărcare pe care o alegi, timpul de încărcare va fi mai scurt sau mai lung.

Poți alege să încarci la locul de parcare obișnuit. Noaptea acasă sau ziua la serviciu, de exemplu. În călătoriile mai lungi, oprește-te la o stație de încărcare rapidă pentru o scurtă pauză. În acest mod, poți recupera 80% din autonomia ta în 30 de minute.

MyDS APP

O aplicație care controlează totul

Controlează-ți mașina Plug-in Hybrid din aplicația smartphone MyDS

Informații despre autonomie

Cu aplicația MyDS pentru smartphone, poți vedea autonomia actuală a vehiculului tău Plug-in Hybrid. Când mașina se încarcă, poți vedea cât de repede se încarcă și timpul de încărcare rămas.

Încărcare de la distanță

Cu controlul încărcării de la distanță, poți utiliza aplicația MyDS pentru a începe încărcarea sau pentru a iniția o încărcare programată.

Încălzire sau răcire la distanță

Configurarea funcției de presetare termică a habitaclului îți permite să programezi încălzirea sau răcirea. Această funcție este foarte importantă pentru păstrarea autonomiei bateriei dacă mașina este încărcată.

LIBERTATE

DESCOPERĂ BENEFICIILE UNEI MAȘINI Plug-in HYBRID

O mașină mai curată și care are performanță mai bună

Vehiculele noastre Plug-in Hybrid sunt eficiente și versatile: emisii zero în modul 100% electric și consum redus de combustibil în ciclul combinat. Și toate fără a compromite plăcerea de a conduce.

Folosește mai puțin combustibil

Datorită motoarelor sale electrice, un vehicul Plug-in Hybrid folosește mai puțin combustibil decât echivalentul motorului cu ardere internă. Prin urmare, vei putea conduce pe distanțe mai mari cu Plug-in Hybrid DS 7 CROSSBACK E-TENSE sau DS 9 E-TENSE.

Valorile consumului de combustibil și emisiile de CO2 sunt informative, ele respectand omologarea WLTP (Regulamentul UE 2017/948). Începând cu data de 1 septembrie 2018, pentru autovehiculele noi omologarea de tip se acordă conform Procedurii de testare a autovehiculelor ușoare armonizată la nivel mondial (World Harmonised Light Vehicle Test Procedure, WLTP), o procedură de testare nouă și mai realistă pentru măsurarea consumului de combustibil și a emisiilor de CO2. WLTP înlocuiește Noul Ciclu de Conducere European (NEDC), procedura de testare utilizată anterior. Datorită condițiilor de testare mai realiste, valorile consumului de combustibil și ale emisiilor de CO2 măsurate conform WLTP sunt în multe cazuri mai mari decât cele măsurate prin NEDC. Pentru reducerea poluării vă solicităm să conduceți preventiv urmând specificațiile din manualul de utilizare a automobilului. Consumul de carburant și emisiile CO2 ale unui autoturism depind nu doar de randamentul energetic, ci și de comportamentul la volan și de alți factori care nu țin de tehnică. Dioxidul de carbon este principalul gaz cu efect de seră responsabil pentru încălzirea planetei. O conduită adecvată la volan poate reduce consistent poluarea. Ghidul privind consumul de carburant și emisiile de CO2 pentru toate modelele de autoturisme poate fi obținut gratuit în toate punctele de vânzare din rețeaua DS Automobile. Consumul de combustibil real variază în funcție de mai mulți factori, precum: echipamentele specifice/dotări opționale, tipul anvelopelor, viteza de deplasare, utilizarea climatizarii, conditiile meteo, topografia, stilul de șofat, presiunea anvelopelor, greutatea transportata, etc. Pentru vehiculele cu motor electric si PHEV timpul de încărcare depinde de puterea încărcătorului de la bordul vehiculului, a cablului de încărcare, de tipul și de puterea stației de încărcare utilizate, precum si de temperatura exterioară a punctului de încărcare și de temperatura bateriei. Pentru informații suplimentare, vă rugăm să vă adresați concesionarilor DS Automobile autorizați.