Tehnologie pentru oameni

Tehnologie pentru oameni

Inteligență tehnologică pentru condus, comenzi ergonomice și intuitive, o ofertă de conectivitate care este în concordanță cu lumea digitală, motoare eficiente, de înaltă performanță… Atât de multe calități care poziționează astăzi DS drept un obiect tehnologic hotărât.

Modelele DS sunt o demonstrație a spiritului inovator și ingenios al mărcii. Toate acestea au aceleași calități care satisfac cerințele clienților noștri pentru performanță, siguranță și stare de bine.

 

DS LED Vision

Odyssee_Innovaton_DS-LED-Vision

Tehnologia DS LED Vision formează semnătura luminoasă a întregii game DS, combinând tehnologiile cu LED-uri și xenon cu lămpile semnalizatoare de nouă generație. Vizibilitatea oferită de faruri este și mai eficientă și mai relaxantă datorită calității iluminării pentru faza scurtă și faza lungă. Ele oferă vizibilitate și confort sporit, mai ales noaptea, consumând în același timp mai puțină energie.

Prin combinarea acestor două tehnologii, am redus cu 50% și 67% cantitatea de energie consumată de luminile pentru faza scurtă și faza lungă. NU în ultimul rând, cu o durată de viață de peste 20.000 de ore, LED-urile durează de 20 de ori mai mult decât becurile cu halogen.

Această tehnologie oferă un confort deosebit la volan și permite o anticipare mai bună la intrarea și ieșirea din viraje pentru călătorii mai sigure.

 

Stop & Start

Odyssey_Innovation_Stop-and-StartTehnologia Stop & Start este o inovație care asigură reducerea consumului de combustibil și a emisiilor de CO2, făcând totodată mașina mai silențioasă. Tehnologia Stop & Start oprește motorul chiar înainte ca mașina să se oprească (de exemplu la lumină roșie sau în ambuteiaje), pornind din nou atunci când șoferul eliberează pedala de frână.

 

 

Tehnologia Active City Brake

Innovation_Active_city_Break

Pentru călătorii mai sigure în oraș, lansată în premieră pe DS 3 și DS 3 Cabrio, tehnologia de frânare de urgență numită Active City Brake ajută la evitarea coliziunilor cu viteză redusă. Un radar cu rază scurtă de acțiune, montat în partea superioară a parbrizului, detectează obstacole cum ar fi vehiculele în mișcare sau vehiculele staționare aflate în față pe aceeași bandă.

La viteze de până la 30 de km/h, senzorul identifică un risc de coliziune și comunică direct cu unitatea de comandă a frânei – fără ca șoferul să aplice pedala de frână – pentru a evita o coliziune sau a limita consecințele prin reducerea vitezei de impact. Sistemul automat de frânare poate opri total mașina, dacă este necesar. În acest caz, vehiculul este ținut temporar complet oprit (timp de aproximativ 1.5 secunde) pentru a permite conducătorului auto să preia controlul prin apăsarea pedalei de frână. Înainte de activarea frânării automate și dacă sistemul identifică un risc, pre-umple sistemul hidraulic al frânei și aplică astfel cu atenție presiune pe plăcuțele de frână (funcția Prefill, o caracteristică invizibilă pentru șofer). Dacă este necesară o frânare automată, sistemul va reacționa mai repede (salvând câteva sute de milisecunde).

 

Sistemul Head-up display

Pentru a vă face mai confortabilă experiența de condus la volanul noului DS 5, afișajul de tip Head-Up vă permite să afișați toate informațiile esențiale legate de condus în câmpul vizual. Acest afișaj color, o caracteristică deosebit de inovatoare, proiectează informații esențiale de condus pe un panou din linia vizuală directă a șoferului, adăugând astfel un sentiment de control cu totul inovator. Afișajul include setările de viteză, controlul vitezei de croazieră / limitatorului de viteză și instrucțiunile de navigație (viteză, setarea comenzii de limitare a vitezei sau instrucțiuni de navigație).

 

Avertizare la părăsirea benzii de circulație

Odyssey_Innovation_AfilAjuns la a doua generație, sistemul de avertizare la părăsirea benzii de circulație ce echipează DS-ul dumneavoastră este de-acum și mai sensibil. Depășirea marcajelor rutiere este semnalată printr-o vibrație în scaunul șoferului și este detectată prin intermediul camerelor miniaturale integrate în oglinzile retrovizoare și printr-o tehnologie de recunoaștere a liniei bazată pe imagini digitale. Această tehnologie ajută la prevenirea somnolenței în timp ce conduceți.

 

Acces și pornire fără cheie

Odyssey_Innovation_ADMLSimplitate și funcționalitate pentru a vă ușura ziua! Grație sistemului de acces și pornire fără cheie, mașina recunoaște șoferul atunci când acesta se apropie de mașină. Atingeți un mâner al ușii și ușa se deschide, apoi apăsați butonul de Start pentru a porni motorul.

 

Sistem inteligent de tracțiune

ODyssey_Innovation_ControleTraction

Călătorii mai sigure, o ținută de drum mai bună!

Prin îmbunătățirea aderenței anvelopelor și reducerea ptinării acestora, acest sistem combinat cu ESC ajută la plecare de pe suprafețe alunecoase, indiferent de tipul de drum sau de motor.

 

Monitorizarea unghiului mort

Odysey_Innovation_SAMO caracteristică de ultimă oră de siguranță care asigură o vizibilitate sporită. Se aprinde un simbol în oglinda exterioară pentru a avertiza șoferul asupra faptului că o mașină sau o motocicletă este prezentă în zona “moartă”.