Competiție

Competiție

Spiritul de competiție

La trei luni de la dezvăluirea sa cu ocazia Salonului Auto de la Paris, DS 19 a debutat în prestigiosul Raliu Monte-Carlo, în ianuarie 1956. A fost cea mai rapidă mașină franțuzească, terminând a șaptea la general și prima în categoria mașinilor cu motor între 1.300 și 2.000 cc. Toate cele șase mașini prezente în raliu au trecut linia de sosire.

Un competitor impresionant

În 1959, echipa Coltelloni-Alexandre-Desrosiers a pilotat modelul ID 19 pe primul loc în clasamentul general. În același an, marca DS a câștigat Cupa Constructorilor. De-a lungul anilor a terminat în mod constant în pozițiile de top.

 

Campionul Raliului Monte-Carlo

Odyssey-Competition_Rallye-de-Monte-Carlo-1963În 1966, versiunea “21” a lui DS a câștigat Raliul Monte Carlo prin echipajul finlandez format din Pauli Toivonen și Ensio Mikander. Confortabil pe șosele, modelele DS au fost, de asemenea, un “cal de curse” formidabil!

 

Sébastien Loeb va concura în ediția 2015 a Raliului Monte-Carlo, la volanul unui DS 3 WRC

Odyssey_Competition-ds3De 9 ori campioni mondiali în WRC și câștigători de șapte ori ai Raliului Monte Carlo, Sébastien Loeb și Daniel Elena se vor întoarce în competiție într-un DS 3 WRC în Raliul Monte Carlo, etapa de deschidere a Campionatului Mondial din 2015. Această apariție unică, în cel mai prestigios raliu din calendarul WRC, va sprijini lansarea brandului DS.

 

Marca DS și VIRGIN RACING, parteneriat în campionatul de Formula E

Echipa Virgin Racing Formula E, susținută de Sir Richard Branson și marca DS, reprezentată de CEO-ul Yves Bonnefont, au anunțat în iunie 2015 un nou parteneriat și crearea echipei DS Virgin Racing. Parteneriatul va intra în vigoare înainte de debutul sezonului 2015/2016 din FIA Formula E.

Noul parteneriat va permite brandului DS, prin intermediul diviziei sale de curse, să demonstreze priceperea și potențialul tehnologic necesare la dezvoltarea monoposturilor de curse, impreuna cu strategia de design a Virgin Racing Engineering, cu scopul de a oferi infrastructura, experienta in curse si expertiza de design necesare pentru a concura la cel mai înalt nivel și pentru a câștiga curse și campionate.

Yves Bonnefont, CEO al mărcii DS, a ținut să menționeze: “Implicarea brandului DS în Formula E alături de partenerul nostru Virgin Racing este pe deplin compatibilă cu poziționarea mărcii. Noi împărtășim pe deplin valorile Formulei E: tehnologie de avangardă și apropierea față de public. Experiența pe care o vom acumula în cursă este un factor cheie pentru noi în îmbunătățirea tehnologiei ce servește direct clienții noștri”.