June 23, 2021

Puncte importante pentru DS TECHEETAH în Puebla

Puncte importante pentru DS TECHEETAH în Puebla

Echipa DS TECHEETAH a obținut câteva puncte importante la Puebla și ocupă locul al doilea în clasamentul echipelor.

Campionatul Mondial ABB FIA Formula E și-a derulat un nou episod pe autodromul Miguel E. Abed din Puebla, Mexic. O premieră extraordinară pentru competiția 100% electrică. Echipa DS TECHEETAH se aștepta la rezultate mai bune din această primă vizită la Puebla, având în vedere nivelul de performanță arătat, dar pericolele din cursă au redus posibilitatea de a aduna mai multe puncte. Totuși, DS TECHEETAH a a urcat pe locul al doilea în clasamentul echipelor, iar António Félix da Costa și Jean-Éric Vergne părăsesc Mexicul crescându-și numărul total de puncte în vederea părții secunde a sezonului.

AUTODROMO MIGUEL E. ABED, MEXICO - JUNE 19: Antonio Felix da Costa (PRT), DS Techeetah, DS E-Tense FE21 during the Puebla E-Prix I at Autodromo Miguel E. Abed on Saturday June 19, 2021, Mexico. (Photo by Sam Bloxham / LAT Images)

Etapa a 8-a – Sâmbătă, 19 Iunie

În primele confruntări din weekend, piloții DS TECHEETAH au obținut rezultate diferite. După victoria de la Monaco, António Félix da Costa a reușit să înscrie din nou puncte valoroase, terminând pe locul șase după o revenire frumoasă din poziția a unsprezecea pe grila de start. Din păcate, Jean-Éric Vergne a fost nevoit să se retragă. În timp ce lupta pentru podium, pilotul francez a fost proiectat într-un parapet de un rival, în timp ce ieșea din zona Attack Mode.

Etapa a 9-a – Duminică, 20 Iunie

După un rezultat excelent în calificări, Jean-Éric Vergne a luat startul de pe poziția a 4-a și a vizat clar podiumul. Monopostul DS E-TENSE FE21 a terminat însă pe locul 8, după o cursă complicată de lipsa generală de aderență. În ceea ce-l privește pe Antonio Félix da Costa, portughezul nu a renunțat în ciuda faptului că a luat startul din coada grilei. Pilotul DS TECHEETAH a urcat până la locul 16 înainte ca nonopostul său să sufere o supraîncălzire a frânelor din cauza unei bucăți de banner publicitar ce s-a înfășurat în partea din față a mașinii. Cest incident l-a determinat în cele din urmă să lovească un parapet. În ciuda abandonului, António Félix da Costa ocupă acum locul trei în clasanetul general al piloților.

După un weekend dificil la Puebla, DS Automobiles este acum pe locul doi în clasamentul echipelor, la doar 3 puncte de lideri. Cu șase curse rămase de disputat, Campionatul Mondial ABB FIA Formula E promite să rezerve o mulțime de surprize pentru restul sezonului. După America de Sud, competiția se va îndrepta în curând spre America de Nord pentru o altă dublă, întrucât rundele 10 și 11 sunt programate la New York în perioada 10-11 iulie.