April 13, 2021

Formula E 2021: prima victorie la Roma

Formula E 2021: prima victorie la Roma

DS TECHEETAH a câștigat la Roma pentru prima dată în sezon datorită performanței uimitoare a lui Jean-Éric Vergne la volanul noului monopost DS E-TENSE FE21.

DS Automobiles a obținut o primă victorie din acest sezon în weekendul de curse de la Roma. În prima rundă, Jean-Éric Vergne a oferit astfel prima victorie a sezonului pentru DS TECHEETAH, la volanul noului DS E-TENSE FE21. În ciuda condițiilor dificile din cea de-a doua cursă, António Félix da Costa a obținut puncte importante pentru Campionatul Mondial de Formula E ABB FIA.

Etapa a 3-a, Sâmbătă 10 Aprilie.

CIRCUITO CITTADINO DELL'EUR, ITALY - APRIL 10: Jean-Eric Vergne (FRA), DS Techeetah, 1st position, raises his trophy on the podium during the Rome ePrix I at Circuito Cittadino dell'EUR on Saturday April 10, 2021 in Rome, Italy. (Photo by Alastair Staley / LAT Images)

Nici nu se putea un debut mai bun pentru noul monopost DS E-TENSE FE21, Jean-Éric Vergne urcând pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în prima cursă desfășurată la Roma, contând pentru a treia rundă a campionatului. Cursa a început în spatele safety car-ului pe măsură ce ploaia a reapărut, dar Vergne a stăpânit excelent situația, rămânând mereu în top 5 și folosind cu înțelepciune MODURILE DE ATAC pentru a schimba poziții cu monoposturile din frunte, într-un mod magistral. Această primă victorie a anului pentru francez i-a permis, de asemenea, să marcheze primele puncte în campionat. António Félix Da Costa a făcut o cursă de recuperare excelentă, urcând în clasament până pe locul 10, dar după ce și-a folosit FANBOOST-ul pentru o frumoasă depășire, a suferit o pană de cauciuc și a fost forțat să intre la boxe.

Etapa a 4-a, Duminică 11 Aprilie.

CIRCUITO CITTADINO DELL'EUR, ITALY - APRIL 11: Antonio Felix da Costa (PRT), DS Techeetah, DS E-Tense FE21, leads Alex Lynn (GBR), Mahindra Racing, M7Electro during the Rome ePrix II at Circuito Cittadino dell'EUR on Sunday April 11, 2021 in Rome, Italy. (Photo by Andrew Ferraro / LAT Images)

Echipa DS TECHEETAH a marcat o duminică mai puțin prolifică, în a doua cursă de la Roma. Condițiile meteo i-au deranjat cel mai tare pe piloții DS Automobiles în timpul sesiunii de calificare. Cu Da Costa clasat al 15-lea pe grilă și cu Jean-Éric Vergne plecând de pe locul 20, piloții DS TECHEETAH au trebuit să lupte să ajungă pe poziții cât mai bune. După recuperarea a opt locuri, António Félix Da Costa a trecut linia de sosire pe locul șapte și a obținut primele puncte cu noul DS E-TENSE FE21. Pornind din spatele grilei de start, Jean-Éric Vergne a efectuat multe depășiri pentru a termina pe locul 11, ratând cu puțin punctele.

Cu un DS E-TENSE FE21 câștigător chiar în primul său weekend de curse de la Roma, piloții noștri au obținut puncte importante într-un Campionat Mondial de Formula E ABB FIA mai disputat ca niciodată după a patra rundă a sezonului. DS TECHEETAH se află pe locul trei în clasamentul provizoriu al echipelor și își propune să obțină noi titluri la sfârșitul sezonului.