March 23, 2022

DS AUTOMOBILES ESTE ÎN CONTINUARE LIDER EUROPEAN AL TRANZIȚIEI ENERGETICE

CU CELE MAI MICI NIVELURI DE EMISII DE CO2 PER KILOMETRU

DS AUTOMOBILES ESTE ÎN CONTINUARE LIDER EUROPEAN AL TRANZIȚIEI ENERGETICE

Marca DS Automobiles este, ca și în 2020, lider european în segmentul vehiculelor multi-energie, cu cele mai scăzute emisii medii de CO2 (97.3g/km).

  • Noile aplicații ale Mărcii îi ajută pe conducătorii auto să optimizeze eficiența condusului lor.
  • Tranziția energetică continuă: începând cu 2024, toate modelele DS noi vor fi 100% electrice.

Dintre cele mai bine vândute treizeci de mărci auto din Europa, DS Automobiles este lider în segmentul vehiculelor multi-energie în ceea ce privește media de emisii de CO2. Cu emisii de 97.3g/km conform ciclului WLTP, DS Automobiles este o referință în tranziția energetică.

Încă de la lansare, marca DS Automobiles a plasat electrificarea în centrul strategiei sale, cu o gamă de vehicule 100% electrificate comercializate încă din 2019. Cu DS 3 CROSSBACK E-TENSE electric, DS 4 E-TENSE, DS 7 CROSSBACK E-TENSE și DS 9 E-TENSE plug-in hybrid cu o putere cuprinsă între 225 și 360 CP, toate modelele DS sunt oferite cu motorizări electrificate cu emisii scăzute de CO2. În 2021, gama de vehicule electrificate E-TENSE a reprezentat 35% din înmatriculările de la nivel mondial. Începând cu 2024, toate modelele DS noi vor fi 100% electrice.

DS ENERGY COACH: EXCELENȚĂ LA FIECARE FRÂNARE

Dezvoltată împreună cu DS Performance și dublul campion la Formula E, Jean-Éric Vergne, pentru modelul DS 9 E-TENSE 4×4 360, aplicația DS ENERGY COACH ajută conducătorii auto să optimizeze regenerarea energiei în timpul fazelor de decelerare. Scorul este afișat pe ecranul central.

“În calitate de dublu campion la Formula E și ambasador al mărcii DS Automobiles, am vrut să mă implic în proiectul DS 9 E-TENSE 4×4 360 prin dezvoltarea unei aplicații care să analizeze eficiența fiecărei frânări. Direct inspirată de cursele 100% electrice, aplicația DS ENERGY COACH permite conducătorului auto să aibă acces la performanțele de frânare și să-și îmbunătățească scorul de regenerare. Este un instrument de neprețuit pentru a fi competitiv în condusul de zi cu zi!”
Jean-Éric Vergne

PLUG-IN REMINDER: UN GHID PRACTIC LA BORD

O bună utilizare a modelelor plug-in hybrid este esențială pentru a optimiza eficiența acestora. Conducătorii modelelor din gama E-TENSE plug-in hybrid oferită de marca DS Automobiles sunt susținuți acum în acest sens.

Distanța medie zilnică parcursă de clienții DS 7 CROSSBACK și DS 9 este de 72 de kilometri, cu o rată de utilizare a motorului electric de 70%. Portugalia și Belgia au atins un nivel record, cu rate de 78 și, respectiv, 77%.

Dacă marea majoritate a șoferilor DS Automobiles profită la maximum de eficiența gamei de modele E-TENSE plug-in hybrid, este posibil ca eficiența energetică a acestora să se îmbunătățească.

Descărcată automat pe sistemul de infotainment al modelelor din gama E-TENSE plug-in hybrid, aplicația PLUG-IN REMINDER afișează un memento pentru conducătorii auto care nu își conectează suficient mașina la stațiile de încărcare

Un prim avertisment apare sub forma unei sugestii după cinci zile de utilizare și cel puțin zece călătorii efectuate fără ca vehiculul să fi fost conectat la priză. Aplicația propune conducătorului auto să efectueze o încărcare pentru a optimiza utilizarea motorului plug-in hybird. Mesajele vor continua până la afișarea unui memento privind utilizarea „incorectă”, după o sută de călătorii fără încărcarea vehiculului.

Încă de la lansare, marca DS Automobiles a plasat electrificarea în centrul strategiei sale, cu o gamă de vehicule 100% electrificate comercializate încă din 2019. Cu DS 3 CROSSBACK E-TENSE electric, DS 4 E-TENSE, DS 7 CROSSBACK E-TENSE și DS 9 E-TENSE plug-in hybrid cu o putere cuprinsă între 225 și 360 CP, toate modelele DS sunt oferite cu motorizări electrificate. Începând cu 2024, toate modelele DS noi vor fi 100% electrice.

DESPRE DS AUTOMOBILES

Animată de spiritul avangardist și de moștenirea excepțională a modelului 1955 DS, marca DS Automobiles, lansată în 2015, își propune să întruchipeze know-how-ul franțuzesc în materie de automobile de lux.

Concepute pentru clienții dornici să-și exprime propriul stil și aflați în căutarea tehnologiilor de ultimă oră, modelele DS îmbină rafinamentul și tehnologiile avansate. Marca DS lansează, odată cu DS 3 CROSSBACK, DS 4, DS 7 CROSSBACK și DS 9 o gamă de vehicule de talie mondială.

Singura marcă dublă campioană în Campionatul de Formula E (categoriile Echipe și Piloți) în 2019 și 2020, DS Automobiles este în fruntea electrificării mobilității și oferă toate modelele sale în versiune electrificată.  Sub semnătura E-TENSE, marca DS Automobiles propune motorizări 100% electrice și plug-in hybrid cu până la 360 CP și tracțiune integrală. Din 2024, toate modelele noi lansate de marca DS Automobiles vor fi numai în versiune 100% electrică.

Pentru clienții săi exigenți, DS Automobiles a creat experiența DS “ONLY YOU”, programul său de servicii exclusive pentru o experiență de brand unică.

Prezentă în 41 de țări, marca DS a creat și dezvoltat o rețea de distribuție exclusivistă care include 400 DS STORES și DS SALONS la nivel mondial.


Persoana de contact:

Rodica Ionescu
PR Manager – PEUGEOT/CITROËN/DS România
Tel: 0751 011 104
E-mail: rodica.ionescu@trustmotors.ro